Grote kuifpinguin

Grote kuifpinguïn is een pinguïn met een beperkt woon gebied

grote kuifpinguinDe grote kuifpinguïn wordt niet door alle specialisten als een apart soort beschouwd. Sommigen menen dat hij een onder soort vormt van de macaroni-pinguïn of van de Victoria-kuifpinguin. Waar van hij alleen in kleur verschilt. De kuifpinguïns zijn tamelijk grote pinguïn. Die zijn herkenbaar aan de lange gele veren boven de ogen. Zij leven op Nieuw-Zeeland of op de eilanden langs het zuidpoolgebied. Maar we kennen zes nauw verwante soorten van deze pinguïns.

Eigenschappen Kenmerken

  • Legsel van het is 2 eieren
  • Afmetingen van het ei is 85 x 60 mm
  • Volwassen lengte 72 cm
  • Broedtijd ongeveer 6 weken
  • Gewicht is 4,5 kg

Grote kuifpinguïn komt voor in het continent

grote kuifpinguin continentIn Nieuw-Zeeland op het noordelijke eiland van de Auckland. Het dicht bij zijn de land wat in de buurt is Australië. Maar daar tussen ligt de Tasmanzee op een afstanden circa 2000 km. Bovendien de andere grote land is de zuid Antarctica op een afstand 1600 km. De flora en fauna van Nieuw-Zeeland heeft ook land zoogdieren zo als de vleermuizen. Maar ook insecten die groot rol van de Nieuw-Zeelandse ecologische behoort. Die bijvoorbeeld een groot rol voor vogels heeft. Is vooral de insecten de weta insect.

Taxonomische indeling van de grote kuifpinguïn

Stam Gewervelden
Klasse Vogels
Orde Pinguïn
Familie Pinguïn
Geslacht Eudyptes robustus
Soort Grote kuifpinguïn

De eilanden waar de pinguïns leven

De grote kuifpinguïn van de Snaren eilanden onder scheid zich van de Victoria kuifpinguïn. Maar komt door de bijna zwarte veren op kin en ook op de keel en wangen. Hij is geografisch sterk gelokaliseerd. Hij wordt wel is waar gesignaleerd langs de Nieuw-Zeelandse kusten. Maar broedt hier niet langs de kust. De geweldige broedkolonies bevinden zich op onherbergzame plaatsen. Maar ook langs kleine beekjes op enige afstand van de kust. Een land schap dat sterk verschilt met het dichte struik gewas dat we op het grootste van de Snareneilanden aan treffen. Deze grote kuifpinguïn leeft vaak samen met zeeleeuwen.

Voortplanting van de grote kuifpinguïn

Het nest bestaat uit takken en gevoerd met bladeren en gras. In september legt het wijfje hier haar eieren in.  Die door beide ouders bebroed worden. Dikwijls blijven beide jongen leven. Terwijl bij de kuifpinguïns van later van de Auckland eilanden. Maar ook van de  Campbell en Antipode en Bounty. Die het eerste ei altijd uit het nest gegooid wordt zodra het tweede ei gelegd is.

Het voedsel van de pinguïn

Deze grote kuifpinguïn voedt zich met visjes ook met schaaldieren en koppotige weekdieren.

Zeemilieus  het leefgebied van de  grote kuifpinguïn

grote kuifpinguin leefgebiedSTRANDEN EN OPPERVLAKTEWATEREN  die Lichtjes glooiende zee kusten zijn onder worpen aan de invloed van de getijden. Die dag na dag een groot gedeelte van de zee oevers met zee water bedekt zijn. De oevers zonder zee water  zijn zandige of modder stranden bedekken. Dat daar bij aan sluitende zeebodems bezitten even eens uitgestrekte oppervlaktewateren. Waar het zonlicht sterk door dringt en die een zachte temperatuur bezitten op de zee bodems. Groot aantal soorten en aanzienlijke dichtheid van de populaties op de oevers.

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen of de platenwormen, die hebben een platte lichaam. Die leven in het water of in de bodem zoals de zuigworm en of als parasiet. Eveneens zijn er ook rondeworm en mijnworm.
Van sponsen tot kwallen  zijn waterdieren zonder hersens. En ze worden beschouwd als de primitiefste van alle meercellige dieren. Het lichaam is niets anders dan een verzameling cellen. Zonder hersens en toch zijn deze wezens in staat allerlei activiteiten te ontplooien.
De zoogdieren zijn van de  gewervelde dieren die onze aarde voor komen en is de grootste groep. Die zich aan de meest uiteenlopende milieu-omstandighedenheeft weten aan te passen.
De eencelligen dieren zijn minuscule diertjes, die zelfs in staat zijn zichzelf voort te planten. Is in één woord fascinerend. En toch vindt hun gehele levensproces plaats binnenin één enkele cel.

Op webjvm dieren informatie heeft ook een  dierenkaarten map waar je ook alle dieren te zien zijn. Die zijn verdeeld in stam en klasse maar in orde en familie. En ook het soort dier en eveneens de Latijnse namen in een overzicht van dieren. Die op website van webjvm voor komen en worden behandeld per web pagina. Als je bijvoorbeeld zoekt over vogelbekdieren is op genomen onder de zoogdieren.

Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succes vol over dieren informatie? Wil je ook een succes vol werkstuk maken?  Hier op de website vind je allerlei informatie over zoogdieren voor je werkstuk te maken plus tips om te helpen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.