Zwarthalsfuut zijn watervogels

zwarthalsfuut

Zwarthalsfuut deze soort nestelt in grote groepen bij in een nestelgebied. En voor de rest halen aan hoe de zwarthalsfuut zijn nest bouw. Maar ook over de jongen hoe die groot worden. En eveneens bijvoorbeeld in wel werelddeel het vogel wordt aangetroffen en waar het dier winter door brengt. Hoe lang is de broedtijd en wel kleur heeft de eieren. En voor de rest wat eten de vogel en ook de kenmerken.

Taxonomische indeling
Stam Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: Futen
Familie: Futen
Soort: Podicepa nigricollis
Geslacht: zwarthalsfuut

Eigenschappen  en Kenmerken

  • Broedtijd  20 tot 23 dagen
  • Afmetingen is van 43 x 30 mm
  • Lengte is 30 cm
  • Aantal eieren 4 tot 6 stuks
  • Volwassen gewicht 350 g
  • Vleugelwijdte is 55 cm

Het nest van de zwarthalsfuut

Futen komen in het grootste gedeelte van de wereld voor. Maar behalve in de pool gebieden. Opvallend is dat deze vogels een dichter veren pak hebben dan andere vogels. Sommige futen nestelen in grote afzondering en verdedigen hun nestelgebied tegen alle mogelijke indringers. De zwarthalsfuut daarentegen nestelt in grote groepen bijeen.

De eieren in het nest

zwarthalsfuutOnder gunstige omstandigheden komen soms wel tien tallen futen paren bij een om  dus grote kolonies te vormen. Het nest bestaat meestal uit een grote hoop drijvende water planten. De eieren worden daar in gelegd en veranderen langzaam van kleur. Terwijl naar mate de broed tijd vordert verandert de kleur van de eieren. Omdat ze voortdurend in aanraking zijn met de in rottende staat verkerende planten en bladeren. De eieren zijn wit in het begin en nemen langzaam een bruine maar ook een  roodachtige kleur aan.

De jongen vogels

De jongen hebben de gewoonte om zich te verbergen tussen de rug veren van de ouders. Die de jongen zo tijdens de eerste dagen van hun leven op het water mee nemen. Ze voeden de jongen met insecten.

Het voedsel

De volwassen dieren eten verder schaal en weekdieren. Maar in de winter bestaat hun voedsel hoofd zakelijk uit kleine visjes.Die dus in scholen voor komen de visjes. Die ze met opvallende handigheid uit het water opduiken.

In Europa komt deze soort tijdens de winter niet veelvuldig voor. Maar meestal worden ze in het midden of het zuiden van dit werelddeel aangetroffen. De in Noord-Amerika voor komen de soorten trekken naar Brits Colombia. Die vooral  verspreiden zich over het noorden van Zuid-Amerika om daar de winter door te brengen.

Moerassen waar zwarthalsfuut voor komt

zwarthalsfuut continentMoerassen of poelen zijn overgangsmilieus die tegelijk aquatlele en aard milieus zijn. De met water door drenkte bodem bevordert er de groei van een flora van zeer bijzondere aard. Er bestaan op onze aarde nog grote moerasgebieden zoals de bekende Everglades in Florida. Of de Sundarbans in de delta van de Ganges. De moeilijke toegang tot moerassen bevordert er het overleven van een fauna met bijzonder veel soorten dieren.

HOLARCTISCH GEBIED

zwarthalsfuut leefgebiedDeze uitgestrekte zone omvat Noord-Amerika en Europa met het Middellandse zeebekken en een gedeelte van Noord-Afrika. Als mede geheel gematigd Azië maar ook inclusief het noorden van China en Japan. Volgens een lijn die lichtjes boven de Kreeftskeerkring loopt. De noordelijke grens wordt gevormd door de toen dragordel die langs de noordpoolcirkel loopt. Namelijk het
eerste vegetatiegebied direct beneden de pool.

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen of de platenwormen, die hebben een platte lichaam. Die leven in het water of in de bodem zoals de zuigworm en of als parasiet. Eveneens zijn er ook rondeworm en mijnworm.
Van sponsen tot kwallen  zijn waterdieren zonder hersens. En ze worden beschouwd als de primitiefste van alle meercellige dieren. Het lichaam is niets anders dan een verzameling cellen. Zonder hersens en toch zijn deze wezens in staat allerlei activiteiten te ontplooien.
De zoogdieren zijn van de  gewervelde dieren die onze aarde voor komen en is de grootste groep. Die zich aan de meest uiteenlopende milieu-omstandighedenheeft weten aan te passen.
De eencelligen dieren zijn minuscule diertjes, die zelfs in staat zijn zichzelf voort te planten. Is in één woord fascinerend. En toch vindt hun gehele levensproces plaats binnenin één enkele cel.

Op webjvm dieren informatie heeft ook een  dierenkaarten map waar je ook alle dieren te zien zijn. Die zijn verdeeld in stam en klasse maar in orde en familie. En ook het soort dier en eveneens de Latijnse namen in een overzicht van dieren. Die op website van webjvm voor komen en worden behandeld per web pagina. Als je bijvoorbeeld zoekt over vogelbekdieren is op genomen onder de zoogdieren.

Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succes vol over dieren informatie? Wil je ook een succes vol werkstuk maken?  Hier op de website vind je allerlei informatie over zoogdieren voor je werkstuk te maken plus tips om te helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.