Hawai-stormvogel Ptefodroma phaeopygia en familie van stormvogels

De hawai-stormvogel is ook een zee vogel. Deze kleine zee vogeltjes komen op de meeste oceaan voor. De matrozen op zee vreesden voor zijn lugubere kreten. De hawai-stormvogel blijft bijvoorbeeld op zee. Even als de andere stormvogels. Een tamelijk on beken de figuur in vergelijking met de ons vertrouw de land vogels.

Hawai-stormvogel is oceaan vogel

HawaïstormvogelDe studie van de stormvogels biedt heel wat obstakels. Dus enerzijds van wegen hun verblijf op zee. Zo als gedurende het grootste deel van het jaar. Maar anderzijds van wegen hun vreemde nestel gewoonten. Bovendien kunnen we deze vogels moeilijk onder scheiden van anderen vogels. Alleen al het geslacht de Procellariidae bijvoorbeeld.

De soort Hawai-stormvogel

Deze familie om vat een twintigtal soorten vogels. Die alle sprekend op elkaar gelijken. De Hawaï-stormvogel leeft ook in de galapages-archipel. Maar zijn voornaamste woon plaats bevindt zich op de Hawaï-eilanden.

Het nest

Deze vogel nestelt in holen. Die hij met zijn snavel. Maar ook met zijn sterke klauwen graaft op de hellingen van heuvels en bergen. Opmerkelijke vaak ver van de kust.

Geluid van de Hawai-stormvogel

Even als de andere stormvogels stoot hij beslist verrassen de kreten uit wanneer hij ’s nachts in actie komt. Deze vogels houden zo onderling contact met elkaar. Wanneer men in de buurt van zo’n stormvogel kolonie kampeert. Kan men zich gemakkelijk in een spook wereld wanen. Van wegen de lugubere kreten die overal weer klinken.

Voedsel

Maar toch is de Hawai-stormvogel even als zijn soort genoten een onschuldig dier. Hij voedt zich met vissen maar ook met andere zee dieren. Terwijl die op zee zoeken naar voedsel. Op een bepaald moment is de jonge stormvogel nog zwaarder dan zijn ouders. Maar verliest zijn dikke buikje voor dat hij vliegen leert.

Kenmerken

De Broedtijd van deze vogel is onbekend. Het jong kan vliegen op de leef tijd van vijf maanden. De vol wassen lengte van de vogel is 43 cm. Aan tal eieren van de vogel is 1. En even eens de vleugel wijdte is 88 tot 96 cm
Stam: Gewervelden
Klasse: Vogels
orde: stormvogelachtigen
Familie: Procellariidae
soort: Ptefodroma phaeopygia
Naam: Hawai-stormvogel

Verspreiding gematigd koude zeeën

Hawaï-stormvogel continentDeze wateren onder gaan de directe in vloed de van zee stromen. Die eveneens uit de pool streken worden aan gevoerd. De ingewikkelde aardrijkskundige gesteldheid van het noordelijk half rond. Die maakt het in dringen van koude stromingen mogelijk. Die voor al langs de kusten van Labrador stromen. Maar de ijs bergen die af drijven tot op de hoogte van Newfoundland. Terwijl de oppervlakte temperatuur veranderlijk is van 8°tot 18° graden. Maar naar gelang dus van het seizoenen. Warme stromingen van de zeewater.

De zee stromingen

Zo als de Golfstroom in het noordelijk deel. Zeker van de Atlantische Oceaan. Dus ook wel de Kuro-Shio in het noorden. Van de Grote Oceaan compenseren het verkoelend effect van de pool wateren. In het zuidelijk half rond wordt de koud water grens. Zo aan merkelijk geregulariseerd door de afwezigheid van grote land oppervlak. Maar waar bij een algemene stroming rond om het Antarctische continent ontstaat.

Leefgebied hawai-stormvogel

Hawaï-stormvogel leefgebiedIs diepzee. De oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen en andere. zogeheten pelagische diersoorten. Die ver van de kusten in volle zee leven. Is volgens nauw keurige natuur wetten verbreid. Zeker de temperatuur afhankelijk van de breedte graad. Ook wel van de stromingen zo als de Golfstroom. Maar ook verticale niveaus waar het dag licht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen. En zeker speciaal aan gepaste fauna abyssale soorten).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.