Keerkringvogel

Keerkringvogel_Phaethon rubricaudaDe keerkringvogel is een van de meest opmerkelijke zeevogels. Terwijl de keerkringvogel zo bekend om zijn lange staart veren. Maar Eigenlijk bestaan er drie verschillende soorten. Die kunnen we bovendien onder scheiden door de kleur van de snavel. Maar ook van de staart veren. Deze pagina toont ons een foto van de rood bek keerkringvogel. Die dus ongetwijfeld de mooiste is. Zijn buiten gewoon lange staart geeft deze vogel een heel bijzonder aan zien. Maar trekt ook altijd de aan dacht van de vogel lief hebber. Het is onmogelijk een keerkringvogel te verwarren met een andere vogel soort

Keerkringvogel

Alle keerkringvogels zijn bewoners van de tropische zeeën. En ook bezoeken nooit onze gematigde streken. Zij vallen op door hun snelle vlucht. Die aan de duiven doet denken. De keerkringvogels brengen meer tijd in de lucht door. Dan de meeste van hun familie leden.

Keerkringvogel Familie

KeerkringvogelMaar behalve dan misschien de fregatvogels. Zij zijn familie van de aalscholvers. Terwijl de pelikanen en ook de Jan-van-gent. Maar lijken meer op de sternen en ook de stormvogels. Met wie zij echter niet verwant zijn. De familie Phaethontidae van de Keerkringvogels. Dit zijn sierlijke witte zeevogels. Die dus gemakkelijk te herkennen zijn aan hun beide verlengde middelste staart pennen. De 3 soorten die de familie rijk is. Die komen in de tropische oceanen voor. Waar ze ver in zee vliegen. Terwijl ze op eilanden broeden. Het zijn matige zwemmers. Ze staan gewoonlijk te bidden. Maar ook duiken dan in het water om de prooi te pakken. eveneens is en ook inktvis en schaal dieren. Die vormen het hoofd bestand deel van hun voedsel. Opmerkelijk van de Mannetjes en wijfjes zijn niet te onder scheiden.

Jongen keerkringvogel

Terwijl buiten de paar tijd blijft de keerkringvogel altijd ver van de kust. Vooral in volle zee. Hij zet zich echter zelden op de water spiegel. Maar het is een slecht zwemmer. Hij is niet sociaal voelend. Bovendien leeft het liefst in paren of geheel alleen. Wanneer de paar tijd aan breekt.

Nest

Dan trekken de keerkringvogels naar de kust om er te nestelen. Op de grond zijn zij erg on handig van wegen hun korte poten. zij slepen zich moeizaam voort. Daar door vermijden overigens lange wandelingen over de grond. Zij nestelen op de rots wanden. Ook wel op de steile hellingen van de kleine oceaan eilanden. Het nest bestaat uit een kuiltje zonder enige versiering.

Kenmerken vogel

De broed tijd is dus van de vogel is 6 weken. Bovendien legt die maar een ei per seizoen. als de vogel volwassen is heeft een lengte van 10 cm tot 1 meter. Het jong verlaat het nest na 2 maanden.

Taxonomische indeling

stam: Gewervelde dieren
Klasse: vogels
Orde: Pelecaniformes
Familie: Phaethontidae
geslacht: Phaeton aethereus
soort: roodbekkeerkringvogel

Continent waar de vogel leeft

Keerkringvogel_Phaethon rubricauda_continentDe warme zeeën. Van daar dus opper vlakte wateren. Waar van de temperatuur om de 20 graden schommelt. In deze equatoriale en tropische gordel ontstaan bijzonder krachtige atmosferische verschijnselen. Vooral passaat winden en ook tyfoons. Maar ook wervel stormen en dergelijke. Er komen overvloedig koraal riffen voor langs de kusten. En ook rond om de eilanden. Over al waar de diepte daar toe gering genoeg is. De fauna al daar in het zee water. Namelijk vissen en schaal en ook week dieren. Maar ook de zee wormen en koralen. Die vertoont buiten gewone variaties in vorm en kleur.

Leefgebied rotsachtige kusten

Keerkringvogel_Phaethon rubricauda_leefgebiedDe fauna op rotsachtige kusten verschilt. Vooral met die van de vlakke zeeoevers. De kracht van de branding. En ook steeds Afwisselend onder spoelen zee water. Even eens conditioneert de aan passing van de soorten. Elk niveau heeft zijn ecologische alkoven. De zee vogels bezeilen de hoge rots wanden. De week dieren leven in de zone waar getijden. En de branding in werken. En tal rijke vissen wonen in onder water holten.


ROODSTAARTKEERKRINGVOGEL

Roodstaaetkeerkringvogel Phaethon rubricauda behoord tot de familie Phaethontidae Keerkringvogels. Het zijn allemaal zeevogels. Van gemiddelde tot buiten gewone grootte. Ze hebben zwem vliezen. Maar ook bewonen zo wel zout als zoet water milieus. Eveneens het verspreiding gebied is de Indische en Grote Oceaan. Bovendien heeft deze vogel staart lengte van 41 cm tot 51 cm.

Roodstaartkeerkringvogel

Deze vogel is met zijn donker rode staart pennen een zeer op vallen de verschijning. In het broed seizoen krijgt zijn veren kleed een rossige gloed. De Keerkringvogels bewegen zich moeizaam op het land. Dus nestelen zij het liefst op richels ook wel op kliffen. Waar ze gemakkelijk van af kunnen vliegen. Hoe wel ze op zee gewoonlijk solitair zijn. Bovendien zijn ze tal rijk op de broed plaatsen. Maar vechten om nest plaatsen en ook voor de wijfjes. Ze maken geen echt nest. Maar leggen hun ene ei gewoon op de grond. Circa 42 dagen lang bebroeden beide ouders het ei. Bovendien voeren ze het jong tot dat dit 12 tot 15 weken oud is. En ten slotte verlaten het nest dan.

Keerkringvogels ( Phaëthontidae)

De drie soorten keerkringvogels leggen enorme afstanden af boven de tropische en ook subtropische oceanen. Buiten het broed seizoen zwerven ze alleen. En ook wel in paren rond. Ze vliegen met korte vleugel slagen. En duiken van uit de lucht in zee. Omdat visjes en ook pijlinktvissen te bemachtigen.

Het veren pakje is groten deels wit. De verlengde middelste staart pennen zijn vaak langer dan het gehele lichaam. De poten zijn kort en staan ver naar achteren geplaatst. Het broeden geschiedt in holten van steile klippen. Van waar de vogels gemakkelijk weg kunnen vliegen. Er wordt flink gevochten als het gaat om het bemachtigen van een nest plaats. Er wordt één ei gelegd.

Dat door beide partners in perioden van twee tot vijf dagen afwisselend wordt bebroed. De gehele broed tijd bedraagt ongeveer zes weken. De jongen zijn bij de geboorte bedekt met dons. En verlaten het nest na 14 weken. Vaak worden de nest jongen in de steek gelaten als ze nog klein zijn. Maar worden dan niet zelden gedood. Bovendien op gegeten door andere keerkringvogels.

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen of de platenwormen. Die hebben een platte lichaam. Die leven in het water of in de bodem zoals de zuigworm en of als parasiet. Eveneens zijn er ook rondeworm en ook platworm. Van sponsen tot kwallen  zijn waterdieren zonder hersens. En ze worden beschouwd als de primitiefste van alle meercellige dieren. Het lichaam is niets anders dan een verzameling cellen. Zonder hersens en toch zijn deze wezens in staat allerlei activiteiten te ontplooien. Zo als de sponsen en ook kwallen zeesterren koralen

Deze vogels soorten hebben enorme borstspieren die nodig zijn om de vleugels te bewegen en de weerstand van de lucht te over winnen. De hoge stof wisseling die de vogels hebben. Die samen hangt met de spier kracht welke nodig is bij het vliegen. Maar er zijn ook niet vliegende vogels.Terwijl er ook loopvogels zijn. De eencelligen dieren zijn minuscule diertjes. Die zelfs in staat zijn zich zelf voort te planten. Is in één woord fascinerend. En toch vindt hun gehele levensproces plaats binnen in één enkele cel van het dier. Even een bij de plankton en ook klokdiertjes en stenor.

De grote op aarde ecosystemen vormen samen het leef milieu op aarde. Bovendien bestaat het uit netwerk van oceanen en Woestijnen. Maar ook gebergten en ook poolgebied en zeker de bossen. Die hebben een onderlinge relaties van leven en ook organismen voor komen. Dat vooral het ecosystemen van de aarde is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.