Keerkringvogel

Keerkringvogel_Phaethon rubricaudaDe keerkringvogel is een van de meest opmerkelijke zeevogels. Terwijl de keerkringvogel zo bekend om zijn lange staart veren. Maar Eigenlijk bestaan er drie verschillende soorten. Die kunnen we bovendien onder scheiden door de kleur van de snavel. Maar ook van de staart veren. Deze pagina toont ons een foto van de rood bek keerkringvogel. Die dus ongetwijfeld de mooiste is. Zijn buiten gewoon lange staart geeft deze vogel een heel bijzonder aan zien. Maar trekt ook altijd de aan dacht van de vogel lief hebber. Het is onmogelijk een keerkringvogel te verwarren met een andere vogel soort

Keerkringvogel

Alle keerkringvogels zijn bewoners van de tropische zeeën. En ook bezoeken nooit onze gematigde streken. Zij vallen op door hun snelle vlucht. Die aan de duiven doet denken. De keerkringvogels brengen meer tijd in de lucht door. Dan de meeste van hun familie leden.

Keerkringvogel Familie

KeerkringvogelMaar behalve dan misschien de fregatvogels. Zij zijn familie van de aalscholvers. Terwijl de pelikanen en ook de Jan-van-gent. Maar lijken meer op de sternen en ook de stormvogels. Met wie zij echter niet verwant zijn. De familie Phaethontidae van de Keerkringvogels. Dit zijn sierlijke witte zeevogels. Die dus gemakkelijk te herkennen zijn aan hun beide verlengde middelste staart pennen. De 3 soorten die de familie rijk is. Die komen in de tropische oceanen voor. Waar ze ver in zee vliegen. Terwijl ze op eilanden broeden. Het zijn matige zwemmers. Ze staan gewoonlijk te bidden. Maar ook duiken dan in het water om de prooi te pakken. eveneens is en ook inktvis en schaal dieren. Die vormen het hoofd bestand deel van hun voedsel. Opmerkelijk van de Mannetjes en wijfjes zijn niet te onder scheiden.

Jongen keerkringvogel

Terwijl buiten de paar tijd blijft de keerkringvogel altijd ver van de kust. Vooral in volle zee. Hij zet zich echter zelden op de water spiegel. Maar het is een slecht zwemmer. Hij is niet sociaal voelend. Bovendien leeft het liefst in paren of geheel alleen. Wanneer de paar tijd aan breekt.

Nest

Dan trekken de keerkringvogels naar de kust om er te nestelen. Op de grond zijn zij erg on handig van wegen hun korte poten. zij slepen zich moeizaam voort. Daar door vermijden overigens lange wandelingen over de grond. Zij nestelen op de rots wanden. Ook wel op de steile hellingen van de kleine oceaan eilanden. Het nest bestaat uit een kuiltje zonder enige versiering.

Kenmerken vogel

De broed tijd is dus van de vogel is 6 weken. Bovendien legt die maar een ei per seizoen. als de vogel volwassen is heeft een lengte van 10 cm tot 1 meter. Het jong verlaat het nest na 2 maanden.

Taxonomische indeling

stam: Gewervelde dieren
Klasse: vogels
Orde: Pelecaniformes
Familie: Phaethontidae
geslacht: Phaeton aethereus
soort: roodbekkeerkringvogel

Continent waar de vogel leeft

Keerkringvogel_Phaethon rubricauda_continentDe warme zeeën. Van daar dus opper vlakte wateren. Waar van de temperatuur om de 20 graden schommelt. In deze equatoriale en tropische gordel ontstaan bijzonder krachtige atmosferische verschijnselen. Vooral passaat winden en ook tyfoons. Maar ook wervel stormen en dergelijke. Er komen overvloedig koraal riffen voor langs de kusten. En ook rond om de eilanden. Over al waar de diepte daar toe gering genoeg is. De fauna al daar in het zee water. Namelijk vissen en schaal en ook week dieren. Maar ook de zee wormen en koralen. Die vertoont buiten gewone variaties in vorm en kleur.

Leefgebied rotsachtige kusten

Keerkringvogel_Phaethon rubricauda_leefgebiedDe fauna op rotsachtige kusten verschilt. Vooral met die van de vlakke zeeoevers. De kracht van de branding. En ook steeds Afwisselend onder spoelen zee water. Even eens conditioneert de aan passing van de soorten. Elk niveau heeft zijn ecologische alkoven. De zee vogels bezeilen de hoge rots wanden. De week dieren leven in de zone waar getijden. En de branding in werken. En tal rijke vissen wonen in onder water holten.


ROODSTAARTKEERKRINGVOGEL

Roodstaaetkeerkringvogel Phaethon rubricauda behoord tot de familie Phaethontidae Keerkringvogels. Het zijn allemaal zeevogels. Van gemiddelde tot buiten gewone grootte. Ze hebben zwem vliezen. Maar ook bewonen zo wel zout als zoet water milieus. Eveneens het verspreiding gebied is de Indische en Grote Oceaan. Bovendien heeft deze vogel staart lengte van 41 cm tot 51 cm.

Roodstaartkeerkringvogel

Deze vogel is met zijn donker rode staart pennen een zeer op vallen de verschijning. In het broed seizoen krijgt zijn veren kleed een rossige gloed. De Keerkringvogels bewegen zich moeizaam op het land. Dus nestelen zij het liefst op richels ook wel op kliffen. Waar ze gemakkelijk van af kunnen vliegen. Hoe wel ze op zee gewoonlijk solitair zijn. Bovendien zijn ze tal rijk op de broed plaatsen. Maar vechten om nest plaatsen en ook voor de wijfjes. Ze maken geen echt nest. Maar leggen hun ene ei gewoon op de grond. Circa 42 dagen lang bebroeden beide ouders het ei. Bovendien voeren ze het jong tot dat dit 12 tot 15 weken oud is. En ten slotte verlaten het nest dan.

Keerkringvogels ( Phaëthontidae)

De drie soorten keerkringvogels leggen enorme afstanden af boven de tropische en ook subtropische oceanen. Buiten het broed seizoen zwerven ze alleen. En ook wel in paren rond. Ze vliegen met korte vleugel slagen. En duiken van uit de lucht in zee. Omdat visjes en ook pijlinktvissen te bemachtigen.

Het veren pakje is groten deels wit. De verlengde middelste staart pennen zijn vaak langer dan het gehele lichaam. De poten zijn kort en staan ver naar achteren geplaatst. Het broeden geschiedt in holten van steile klippen. Van waar de vogels gemakkelijk weg kunnen vliegen. Er wordt flink gevochten als het gaat om het bemachtigen van een nest plaats. Er wordt één ei gelegd.

Dat door beide partners in perioden van twee tot vijf dagen afwisselend wordt bebroed. De gehele broed tijd bedraagt ongeveer zes weken. De jongen zijn bij de geboorte bedekt met dons. En verlaten het nest na 14 weken. Vaak worden de nest jongen in de steek gelaten als ze nog klein zijn. Maar worden dan niet zelden gedood. Bovendien op gegeten door andere keerkringvogels.

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen of de platenwormen. Die hebben een platte lichaam. Die leven in het water of in de bodem zoals de zuigworm en of als parasiet. Eveneens zijn er ook rondeworm en ook platworm. Van sponsen tot kwallen  zijn waterdieren zonder hersens. En ze worden beschouwd als de primitiefste van alle meercellige dieren. Het lichaam is niets anders dan een verzameling cellen. Zonder hersens en toch zijn deze wezens in staat allerlei activiteiten te ontplooien. Zo als de sponsen en ook kwallen zeesterren koralen

Deze vogels soorten hebben enorme borstspieren die nodig zijn om de vleugels te bewegen en de weerstand van de lucht te over winnen. De hoge stof wisseling die de vogels hebben. Die samen hangt met de spier kracht welke nodig is bij het vliegen. Maar er zijn ook niet vliegende vogels.Terwijl er ook loopvogels zijn. De eencelligen dieren zijn minuscule diertjes. Die zelfs in staat zijn zich zelf voort te planten. Is in één woord fascinerend. En toch vindt hun gehele levensproces plaats binnen in één enkele cel van het dier. Even een bij de plankton en ook klokdiertjes en stenor.

De grote op aarde ecosystemen vormen samen het leef milieu op aarde. Bovendien bestaat het uit netwerk van oceanen en Woestijnen. Maar ook gebergten en ook poolgebied en zeker de bossen. Die hebben een onderlinge relaties van leven en ook organismen voor komen. Dat vooral het ecosystemen van de aarde is.

Arminjon-stormvogel

vogelsoort

Arminjon stormvogel Pterodroma arminjonianaDe Arminjon-stormvogel stond vroeger bekend. Zeker onder de naam van Trindade-stormvogel. Om dat ze wel meen de dat deze vogel. Alleen nestelde op dit kleine eilandjes. Vooral op ± 1 200 km afstand van de kust van Espirito Santo in Brazilië. Arminjon-stormvogel Een bijzondere geografische spreiding.

Arminjon-stormvogel familie

Arminjon stormvogelDeze familie behoord tot Procellariidae de Stormvogels behoren. Die vormt de grootste groep van de buis snaveligen. Maar om vat in deze familie de stormvogeltjes. En ook pijlstormvogels ook de meeuw stormvogels en prions. De meeste soorten hebben lange maar ook slanke vleugels. En ook een korte staart. Het uiterlijk van beide geslachten is gelijk. Vertegenwoordigers van de familie zijn op alle oceanen te vinden.

Ten slotte is veel soorten stormvogels zijn zeldzaam of tot uit stervend toe bedreigd. Eén soort waande men reeds uit gestorven. Bovendien namelijk de Fijistormvogel (Bulweria macgillivrayi). Deze vogel werd voor het eerst in 1853 waar genomen. Maar pas voor de tweede(!) maal in 1983.

Het eiland

Dit eilandje dat wegens de sterke branding moeilijk te bereiken is. Maar wordt slechts zelden door natuur onder zoekers bezocht. Vroeger was het met bossen bedekt met planten groei. Maar tegenwoordig is het kaal gevreten door de wilde geiten. Die zo hier alle planten groei vernietigd hebben.

Arminjon-stormvogel nest

De Arminjon-stormvogel graaft geen holen. Hij nestelt eenvoudig onder een over hangende rots. En ook wel onder een grote steen. Deze stormvogel met zijn wisselend veren kleed. Maar dat van individu tot individu verschilt. Is vooral kort geleden ook ontdekt op het eiland. Zo ronde ten noord oosten van het Mauritius eiland midden in de Indische Oceaan.

De natuurlijke waren de ornithologen zeer verrast. Om deze Atlantische vogel hier aan te treffen. Een tamelijk om vang rijke kolonie. Zo wel nestelt in het zuiden van het eilandje Ronde. Maar in verlaten konijnen holen. Opmerkelijk tussen de vele natuurlijke schuil plaatsen. Even eens geboden door de geërodeerde lagen. Van de vulkanische rotsen. De Arminjon-stormvogel leeft nergens elders in de Indische Oceaan.

Jongen

Men begrijpt nog steeds niet hoe twee kolonies van dezelfde vogel soort zo ver van elkaar leven. Deze stormvogel is meestal ’s nachts actief. Maar wanneer de jongen groot worden. En om veel voedsel vragen. Vooral vliegen de ouders ook over dag geregeld. Naar zee om er verse vis te vangen. Een broedend wijfje laat zich rustig benaderen. En met de handen betasten. Maar opgepast voor haar scherpe snavel !

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelden vogels
Klasse: vogels
Orde: Stormvogel
Familie: Procellariidae
Geslacht: Pterodroma arminjoniana
Soort: Arminjon·stormvogel

Kenmerken vogel

De vogel heeft maar 1 ei per broed seizoen. Terwijl broedtijd van de vogels is onbekende duur. Bovendien heeft een totale lengte van kop naar staart 37 tot 40 cm.eveneens de vleugelwijdte is van 95 tot 102 cm lang.

Continent gematigd warme zeeën

aminjon stormvogel continentZo wel de temperatuur van het opper vlakte water onder gaat. Bovendien een zeer sterke variaties van 12 tot 25° C. Maar wordt veroorzaakt door interpenetratie van stromingen. Die zo wel tegelijk onder de in vloed van de tropische passaat winden. Maar ook door het in dringen van de diepte van koude water. Bovendien uit het noorden. Dus ook uit het zuiden komen de water lagen ontstaan.

Het leefgebied

Arminjon stormvogel leefgebiedHet leef gebied zijn de rotsachtige kusten. De fauna op rotsachtige kusten verschilt met die van de vlakke zee oevers. De kracht van de branding tegen de rotsen. Maar steeds afwisselend zo wel onder spoelen er van. De conditioneert en vooral de aan passing van de soorten rotsen. Elk niveau heeft zijn ecologische alkoven. En ook de zee vogels bezeilen de hoge rots wanden. Van daar dus ook dat week dieren leven in de zone. Even eens de getijden en ook de branding in werken. Terwijl er tal rijke vissen wonen in onder water holten.

Kaapse duif

Kaapse duif Daptlon capensis

Kaapse duif behoord tot de familie Procellariidae van stormvogels. Allereerst zijn deze vogels op de oceanen te vinden. Terwijl de Kaapse duif het grootste deel van hun leven op zee zijn. Bovendien brengen ze vliegend boven oceanen door.

Kaapse duif

kaapse duifEveneens goede vriend van de zee lui. Bovendien geen enkele vogel bezit zo veel namen als de Kaapse duif. In elk land langs de zuidelijke Atlantische Oceaan. Maar de andere zuidelijke zeeën draagt hij een andere naam. Allereerst moeten we hier direct aan toe voegen dat het de bekendste zee vogel van de zuidelijke zeeën is. Hij komt voor in de oudste reis verhalen sinds het begin van de lange ontdekkingstochten.

Kaapse duif is goede vriend

Zijn naam van Kaapse duif dankt hij aan zijn sterke gelijkenis op een grote duif. Wanneer hij op het water drijft. We vinden de Kaapse duif overal op de zeeën van het zuidelijk half rond. Soms dwaalt hij wel af toe in de Atlantische Oceaan langs de Europese kusten. Sinds eeuwen wordt de Kaapse duif beschouwd als een goed vriend van de zee lui. Maar hij volgt graag de schepen. Om voor al in de hoop wat keuken afval te kunnen bemachtigen.

Op zee

Het is een volledige zee vogel. Maar dit betekent dat hij het gehele jaar door op zee verblijft. Hij vliegt en ook zweeft of drijft op de zee spiegel.

De jongen

Alleen in de paar tijd trekken vele van deze vogels. Voor al naar enkele eilandjes in het zuid poolgebied. Waar zij hun broed kolonies hebben. Het bijzondere van de Kaapse duif is dat hij praktisch niet lopen kan. Hij is ongelooflijk onhandig op de grond. Hij zit op zijn knieën. En sleept zich met behulp van zijn vlerken voort.

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: Stormvogelachtigen
Familie: Stormvogels
Soort Daptlon capensis
Naam: Kaapse duif

Kenmerken

De kaapse duif heeft een broed tijd van 42 dagen.  Aantal eieren van de vogel is 1. Volwassen gewicht van de vogels 250 tot 350 gram. Terwijl de vleugel wijdte is 80 tot 95 cm.

Voor al opmerkelijk is de snavel van de vogel. Die is puntig en loopt breed weg naar de kop. Terwijl de kop zwart van kleur is. Maar zwarte stippen op de rug. En ook is de staart zwart. En ten slotte is buik is wit.

Leef gebied zee milieus van de diep zee

kaapse duif leefgebiedDe oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen. En andere zogeheten pelagische dier soorten. Die ver van de kusten in volle zee leven. Is volgens nauw keurige natuur wetten verbreid over de zee water. Eveneens verticale niveaus waar het dag licht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen. speciaal aan gepaste fauna abyssale soorten.

Komen voor op continenten Antarctica

kaaspe duif continentBovendien zijn daar de koude zeeën. De oppervlakte wateren van de pool zeeën. Eveneens bezitten ze een temperatuur die om het vriespuntschommelt. De subpolaire ijs vrije zeeën bereiken 5° tot8° C. e. Ook in de koude zeeën trekt de rijk dom aan plankton tal lozesoorten aan. Die zich voor al mee voeden.

Reuzenstormvogel is reusachtige vogel uit de subarctische wateren

reuzenstromvogel Macronectes GiganteusDeze Reuzenstormvogel is op de oceaan te vinden. Terwijl de reuzenstormvogel komen nauwelijks aan land. Maar behalve als ze ziek zijn of aan het broeden. Even eens breng de reuzenstormvogel het grootse vliegend boven de oceaan door. En ook met zwaarste stromen vliegt de vogel door.

Reuzenstormvogel familie

reuzenstormvogelIn de ORDE PROCELLARIIFORMES de STORMVOGELACHTIGEN soorten. Ze beschikken over zwem poten. maar ook gehoekte snavels die voor zien zijn van verleng de buisvormige neus gaten.

Reuzenstormvogel als soort

De reusachtige vogel uit de subarctische wateren. Als er één groep vogels op aarde voor komt. Terwijl die moeilijk te classificeren is . Dan zijn dat wel de stormvogels. Waar van er ongeveer 80 soorten bekend zijn. De reuzen storm vogel die ook door zee lieden wel de Nelly of wel Stinker genoemd wordt. Is bovendien de grootste vertegenwoordiger van deze familie.

Vlieg kunst

reuzenstromvogel leefgebied

Hij leeft in de zuidelijke streken van de Atlantische Oceaan. De reuzenstormvogel die wordt van wegen zijn geweldige groot te wel eens verward met de albatros. Hij onder scheidt zich echter van de onbetwiste kampioen der zweef vliegers door zijn veel zwaardere lijf. Terwijl dat hem het uiterlijk verleent van een gans.

Kleuren van de vogel

Er bestaan twee fasen van de vogel waar in de kleur van de vogel verandert. Bovendien in het ene geval is hij bijna helemaal wit. Maar ook in het andere geval domineren de kleuren grijs en bruin. De afbeelding op de pagina van deze fiche toont een reuzen stormvogel. Die zich voor al in de donkere fase bevindt. Terwijl het jong nog een kleed van wollig dons heeft.

Jongen

In tegen stelling tot alle andere stormvogels graven de reuzen stormvogels geen lig plaats voor hun jongen. Maar maken zij hun nest op zandige of wel rotsachtige bodem gewoon op de grond. Gedurende vrij wel het hele jaar leeft de reuzenstormvogel eenzelvig. Van daar dus laat zich dan onafgebroken boven de oceaan. Even eens op de heersende winden mee voeren op zoek naar voedsel.

Broed plaats

Maar als de paar tijd aan breekt dan keren deze vogels terug naar de zelfde broed plaatsen. Zelfs als die het jaar daar voor verlaten hebben Maar dat blijven zij hun hele leven doen. Die broed plaatsen zijn vaak reusachtige kolonies.

De broed zone van de reuzen stormvogel bestaat uit de kusten van Antarctica. Waar hij als één van de enige vliegen de vogel soorten nestelt. En uit de vele grote maar ook kleine eilanden. In het subarctische deel van de Atlantische Oceaan. Hij is beslist niet zeldzaam. In veel havens van Patagonië komt hij ook. Bovendien net als onze meeuwen in de steden. Het bedelen om voedsel.

Kenmerken

De vogel legt 1 ei per broed seizoen. Daarentegen is de broedtijd 50 dagen. Vooral opmerkelijk is de vleugelbreedte is van 1,70 toot 1,90 m. De ontwikkeling van het jong duurt enkele maanden voor het kan vliegen. Terwijl de levens duur  onbekend is van de Reuzenstormvogel.

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: vogels
Orde: Stormvogelachtigen
Familie: Stormvogels
Geslacht: Macronectes Giganteus
Soort: reuzenstormvogel

Leefgebied

reuzenstormvogel continentZijn de GEMATIGD-WARME ZEEËN. Waar de temperatuur van het oppervlakte water onder gaat er. Even eens zeer sterke variaties van 12′ tot 25° C. Wordt voor al veroorzaakt door internetpenetratie van stromingen van de zee. Die tegelijk onder de in vloed van de tropische passaat winden. En door het in dringen in de diepte van koude. Uit het noorden of het zuiden komen de water lagen ontstaan.

Sommige gebieden vertonen ook wel gestabiliseerd tropisch regime. Dat ook koraal ontwikkeling mogelijk maakt. Zelfs langs de noord oostelijke kusten van Australië bijvoorbeeld. Waar het Groot Barrière Rif de omvangrijkste koraal formatie vormt 2400 km lang. Die op de aarde voor komt. Uit de samen vloeiing van de hoofd stromingen ontstaan uit gestrekte draai kolk zones. De Sargassozee van oostelijk van Florida. En ook de beroemd om haar drijvende zee wier velden.

Hawai-stormvogel Ptefodroma phaeopygia en familie van stormvogels

De hawai-stormvogel is ook een zee vogel. Deze kleine zee vogeltjes komen op de meeste oceaan voor. De matrozen op zee vreesden voor zijn lugubere kreten. De hawai-stormvogel blijft bijvoorbeeld op zee. Even als de andere stormvogels. Een tamelijk on beken de figuur in vergelijking met de ons vertrouw de land vogels.

Hawai-stormvogel is oceaan vogel

HawaïstormvogelDe studie van de stormvogels biedt heel wat obstakels. Dus enerzijds van wegen hun verblijf op zee. Zo als gedurende het grootste deel van het jaar. Maar anderzijds van wegen hun vreemde nestel gewoonten. Bovendien kunnen we deze vogels moeilijk onder scheiden van anderen vogels. Alleen al het geslacht de Procellariidae bijvoorbeeld.

De soort Hawai-stormvogel

Deze familie om vat een twintigtal soorten vogels. Die alle sprekend op elkaar gelijken. De Hawaï-stormvogel leeft ook in de galapages-archipel. Maar zijn voornaamste woon plaats bevindt zich op de Hawaï-eilanden.

Het nest

Deze vogel nestelt in holen. Die hij met zijn snavel. Maar ook met zijn sterke klauwen graaft op de hellingen van heuvels en bergen. Opmerkelijke vaak ver van de kust.

Geluid van de Hawai-stormvogel

Even als de andere stormvogels stoot hij beslist verrassen de kreten uit wanneer hij ’s nachts in actie komt. Deze vogels houden zo onderling contact met elkaar. Wanneer men in de buurt van zo’n stormvogel kolonie kampeert. Kan men zich gemakkelijk in een spook wereld wanen. Van wegen de lugubere kreten die overal weer klinken.

Voedsel

Maar toch is de Hawai-stormvogel even als zijn soort genoten een onschuldig dier. Hij voedt zich met vissen maar ook met andere zee dieren. Terwijl die op zee zoeken naar voedsel. Op een bepaald moment is de jonge stormvogel nog zwaarder dan zijn ouders. Maar verliest zijn dikke buikje voor dat hij vliegen leert.

Kenmerken

De Broedtijd van deze vogel is onbekend. Het jong kan vliegen op de leef tijd van vijf maanden. De vol wassen lengte van de vogel is 43 cm. Aan tal eieren van de vogel is 1. En even eens de vleugel wijdte is 88 tot 96 cm
Stam: Gewervelden
Klasse: Vogels
orde: stormvogelachtigen
Familie: Procellariidae
soort: Ptefodroma phaeopygia
Naam: Hawai-stormvogel

Verspreiding gematigd koude zeeën

Hawaï-stormvogel continentDeze wateren onder gaan de directe in vloed de van zee stromen. Die eveneens uit de pool streken worden aan gevoerd. De ingewikkelde aardrijkskundige gesteldheid van het noordelijk half rond. Die maakt het in dringen van koude stromingen mogelijk. Die voor al langs de kusten van Labrador stromen. Maar de ijs bergen die af drijven tot op de hoogte van Newfoundland. Terwijl de oppervlakte temperatuur veranderlijk is van 8°tot 18° graden. Maar naar gelang dus van het seizoenen. Warme stromingen van de zeewater.

De zee stromingen

Zo als de Golfstroom in het noordelijk deel. Zeker van de Atlantische Oceaan. Dus ook wel de Kuro-Shio in het noorden. Van de Grote Oceaan compenseren het verkoelend effect van de pool wateren. In het zuidelijk half rond wordt de koud water grens. Zo aan merkelijk geregulariseerd door de afwezigheid van grote land oppervlak. Maar waar bij een algemene stroming rond om het Antarctische continent ontstaat.

Leefgebied hawai-stormvogel

Hawaï-stormvogel leefgebiedIs diepzee. De oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen en andere. zogeheten pelagische diersoorten. Die ver van de kusten in volle zee leven. Is volgens nauw keurige natuur wetten verbreid. Zeker de temperatuur afhankelijk van de breedte graad. Ook wel van de stromingen zo als de Golfstroom. Maar ook verticale niveaus waar het dag licht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen. En zeker speciaal aan gepaste fauna abyssale soorten).

noordse stormvogel

noordse-stormvogel

De Noordse stormvogel is een on aangename vogel. Die verspreidt deze vogel. Vooral een sterke stinkende vieze substantie. De gewoonte van deze vogel om. Vooral zijn bezoekers te bespuwen. Even eens met een afschuwelijk riek en ook de substantie uit spuwen. Tenslotte de Noordse stormvogel spuwen zo nodig olie uit hun maag naar zijn belagers.Het is eveneens een sterke maar ook robuuste stormvogel spectaculair in aantal toe genomen.

Noordse stormvogel en veren

noordse stormvogelDit is geheel in tegen stelling met het fraaie veren kleed van de vogel. Terwijl de kleuren van de veren zijn variatie van licht naar donker. Vooral zijn kop is wit. Terwijl de vleugels wit en zwart zijn. De staart is licht grijs van kleur.

Die grote gelijkenis vertoont met de andere zee vogels. De Noordse stormvogel is een van de weinig stormvogels. Die helemaal in het Noordpool gebied verblijven. Waar de meeste stormvogels wonen. Vooral namelijk in het Zuid pool gebied van de aarde.

Vliegen noordse stormvogel

In de lucht lijkt de Noordse stormvogel veel op een kleine albatros. Hij zweeft boven zee. En vooral slaat slechts weinig met de vleugels. Buiten de paar tijd blijft hij in volle zee. De vogel vertoont hij zich nooit op het vaste land. Ze zwemmen wel in de zee water. Maar duiken zelden in de zee. En vangen hun voedsel voor namelijk aan het water oppervlak.

Eten

Zo zwerft de stormvogel een groot deel van het jaar rond. Op zoek naar voedsel. Hij eet vooral vissen. Maar de vogel eet ook wel week dieren en ook andere zee diertjes.

De specialisten denken dat de technieken van de walvis vangst. En de industriële vis vangst hier toe hebben bij gedragen. Terwijl de vogels overvloedig zijn op zee water zijn. En daar in tegen ook gemakkelijk vind baar voedsel verschaffen voor de zeevogels. Van uit hoog in de lucht komen de stormvogels namelijk op de vissers boten af voor voedsel. In alle noordelijk vis havens zien we grote troepen van deze vogels verzameld.

Jonge noordse stormvogel

In het voor jaar keren alle volwassen Noordse stormvogels terug naar de rots kusten. Ze nestelen op rotsrichels aan zee kusten. Maar ook op eilanden. Het wijfje legt 1 ei per keer. Dat door beide vogels wordt bebroed.

Bovendien als de jong geboren is. Opmerkelijke wordt het jonge gevoed met half verteerd plankton. De jonge vogels groeien razend snel. En worden op een gegeven moment door de ouders in de steek gelaten. Na ongeveer een week vasten komen de jongen ’s nachts naar buiten. En zo fladderen zeewaarts. De eerste drie jaar keren ze niet naar hun broed kolonie terug.

De bij de ouders voeren het kuiken. En ook verdedigen het zo nodig door olie uit hun maag naar zijn belagers te spuwen. Waar zij elk jaar weer enorme kolonies vormen. Sinds enkele tien tallen jaren is hun bevolking sterk toe genomen.

Kenmerken

noordse-stormvogelDe broedtijd is van 40 tot 50 dagen lang. De noordse stormvogel legt vooral een 1 per keer. Het volwassen gewicht van de vogel is van 630 tot 820 gram. De lengte van het dier is tussen de 45 tot 50 cm lang. En heeft een vleugelwijdte van 120 cm lang.

Af gezien van de zwaardere snavels van de mannetjes zijn beide geslachten gelijk van de vogels. Deze stormvogel zwemmen wel. Maar duiken zelden in het zeewater. En vangen hun voedsel dus voor namelijk aan het water oppervlak. Af gezien van de zwaardere snavels van de mannetjes zijn beide geslachten gelijk van de stormvogel.

Taxonomische indeling  
Stam Gewervelde dieren
Klasse Vogels
Orde Procellariformes
Familie Procellarlidae
Soort Fulmarus glaciails
Naam Noordse stormvogel

Verspreiding

noordse stormvogel leefgebiedBovendien zijn ze verspreid over de oceanen milieus. En ook het noordelijke deel van de Atlantische. En Grote Oceaan ook wel de diepzee. De oceanen beslaan meer dan twee derde van het aard oppervlak. De onmetelijke populatie vissen en ook andere vissen. De zogeheten Pelagische dier soorten.

Die dus ver van de kusten in volle zee leven. Is ook volgens nauw keurige natuur wetten verbreid van. Maar de temperatuur van de diep zee is afhankelijk van de breed te graad. En even eens van de stromingen zo als de Golf stroom. Maar waar de verticale niveaus waar het daglicht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen speciaal. Terwijl die aangepaste fauna Abyssale soorten zijn.

Leefgebied koude zeeën

noordse stormvogel koude zeeenDe oppervlakte wateren van de pool zeeën die bezitten een temperatuur die om het vriespunt schommelt. De sub polaire ijs vrije zeeën bereiken 5° tot 8° C. En dringen met veranderlijke kracht de zeeën met gematigde temperaturen binnen het zeewater. Al naar de om vang van de warme stromingen waar door ze geneutraliseerd worden.

Bovendien een typisch voorbeeld van de Noord-Atlantische Oceaan. Die wordt de oost kust van de Verenigde Staten af gekoeld door de koude stroming. Die dus af zakt tussen Labrador en ook Groenland. Terwijl op de Europese kusten door de Golfstroom een relatieve warmte gehandhaafd.

Even eens wordt er een stroming tot in het noorden van Scandinavië komt. In de koude zeeën trekt de rijkdom aan plankton aan. En tal loze soorten vis aan die er zich mee voeden.

Gebieden

noordse stormvogel wereldzeeënElk van die gebieden bezit bepaalde kenmerken. Die zo tot gevolg hebben dat men er een aantal dier soorten aan treft. Dat op die manier elders niet voor komt. Althans niet precies de zelfde. Nochtans gaat deze omlijsting niet helemaal op voor wat de vogels en ook de vissen betreft. Deze kunnen zich gemakkelijk over aanzienlijke afstanden verplaatsen en nieuwe gebieden.

Die koloniseren naar mate zich in hun woon gebied even wicht veranderingen voor doen. Vooral de vogels kunnen gemakkelijk migreren. En ook zich in voor hen nieuwe gebieden vestigen . Dit is kenschetsend voor de insulaire soorten.

Familie Procellariidae Stormvogels

Deze familie van Procellariidaede waar toe 53 tot 66 soorten behoren. Terwijl die vormt de grootste groep buis snaveligen vogels. En de Familie Procellariidae om vat de stormvogeltjes en ook pijlstormvogels maar ook de  meeuw stormvogels. De meeste soorten hebben lange en ook slanke vleugels en een korte staart. Het uiterlijk van beide geslachten is gelijk.

Zee en land

Bovendien de vertegenwoordigers van de familie zijn op alle oceanen te vinden. De meeste soorten trekken over oceanen en kusten . De vogels komen nauwelijks aan land. behalve als ze reden hebben bijvoorbeeld wanneer ze broeden of ziek zijn. Het grootste deel van hun leven brengen ze vliegend boven de oceanen door. Men denkt dat ze zelfs in de zwaarste stormen nog door vliegen.

Voedsel

Binnen de familie hebben bepaalde soorten zich gespecialiseerd in verschillende manieren van voedsel zoeken. Zo als de Meeuw stormvogels voeden zich met plankton en ook azen rond vissers vloten. Even eens prions zeven plankton uit het water. Bovendien zijn de pijlstormvogels tenslotte zijn oppervlaktejagers. En zo jagen op vis boven het zeewater.

Vogel groepen

Er zijn ook verscheidene groepen vogels. Die dus op en bij het water leven. Maar sommige vogel zoeken hun voedsel in zoet water. Terwijl er ook groep zeevogels zijn. Veel soorten die gewoonlijk duiken en ook zwemmen. Die hebben ook een gestroomlijnd lichaam met ver naar achteren geplaatste poten. Bovendien zijn veel al zijn de tenen met zwem vliezen verbonden . Eveneens de waad vogels hebben zeer lange poten. terwijl die dikwijls zonder zwem vliezen.

Op de zelfde manier verschillend de groepen op voedsel zijn aan gewezen. Bovendien is er een enorme variatie in vorm en samen stelling van de snavel. Sommige soorten vogels spietsen de vis. Maar andere grijpen ze met hun getande snavels. Ook zijn er met zeef snavels die kleine plantaardige. En ook dierlijke organismen uit het water zeven. Verscheidene soorten vogels en vooral de oceaan vogels broeden vaak in enorme kolonies.

Grauwe pijlstormvogel

De Grauwe Pijlstormvogel is een van de grootste trekvogels. De orde der stormvogels telt dus meer dan 100 verschillende soorten stormvogels. Het getij is vooral een belangrijke levensvoorwaarde
voor zeevogels.  Daar de vloed regelmatig als gevolg een nieuwe voor raad voedsel uit de onuitputtelijke zee aan voert. Maar ook de pijlstormvogels en eveneens stormvogels leggen grote afstanden af boven de wereldzeeën. De eerste pikken door gaans en vooral vliegend het voedsel op van het wateroppervlak. Terwijl de laatste ook wel op het water neer strijken om zo de eterij te bemachtigen.

Grauwe pijlstormvogel

Grauwe pijlstormvogelDe grauwe pijlstormvogels nestelen in ondergrondse holen. De stormvogels leggen hun eieren open maar ook bloot of in rotsspleten. Alle leggen slechts één ei en ook het jong geboren is wordt het gevoed met half verteerd plankton. De jonge vogels groeien razend snel maar worden op een gegeven moment door de ouders in de steek gelaten. Na ongeveer een week vasten komen de jongen ’s nachts naar buiten en fladderen zeewaarts. De eerste drie jaar keren ze niet naar hun broedkolonie terug.

Taxonomische indeling
Stam Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: Stormvogels
Familie: Procellariidae
Geslacht/Soort Puffinus griseus (Grauwe Pijlstormvogel)

Eigenschappen en Kenmerken

De Grauwe Pijlstormvogel broedperiode is 50 dagen. Het jong verlaat het nest na 75 tot 100 dagen. De lengte van de Grauwe Pijlstormvogel is wel 45 tot 50 cm. terwijl de spanwijdte is van de vogel 1 tot 1,20 cm. De snavel is lang en zwart van kleur. Terwijl de de kop en ook het lichaam ook zwart grijs van kleur  is. De onder zijde van de vogel is wit zo wel de romp en de vleugels.

De zee

Het zijn vooral de oceanische zwemvogels. Die alleen naar het vaste land gaan om zich daar voort te planten. En ook  de jongen groot te brengen. Stormvogels kunnen bij alle wereldzeeën aangetroffen worden. Maar behalve dus in de poolgebieden. Sommige soorten kunnen zich over enorme afstanden verplaatsen over zee. En trekken ook geregeld van het ene naar het andere halfrond. Andere stormvogels schijnen minder reislustig te zijn. Die hebben de  voor keur te geven vooral aan meer beperkte gebieden.

Streken van de grauwe pijlstormvogel

Grauwe pijlstormvogel continentOver het gedragspatroon van de stormvogel is weinig bekend omdat bijvoorbeeld niet van alle soorten weten waar ze nestelen. Andere soorten die dus nestelen in zeer onherbergzame streken. Die vooral moeilijk bereikbaar zijn. Bepaalde soorten nestelen in grote kolonies die dus waarschijnlijk wel de grootste in de vogel wereld. En dat is op de Nightingale en Cookeilanden vlakbij Tristan da Cuhna.

Vliegen van grauwe pijlstormvogel

Zeker drie miljoen stormvogels komen daar dus jaarlijks bij een om hun jongen groot te brengen. De stormvogel is een  vooral knappe zwever over de zeewateren. Hij zweeft op dezelfde wijze als de albatros maar kan ook afstanden van verschillende kilometers afleggen zonder de vleugels te bewegen. Zo dat weinig inspanning gevergd wordt. Stormvogels kunnen over reusachtige afstanden trekken. De stormvogels van Tasmanië trekken elk jaar rond de Stille Zuidzee. Dit gebeurt met grote nauw gezetheid van de vogels verschijnen onveranderlijk rond dezelfde tijd op de plaatsen komt.  Waar ze hun eieren leggen. Bij bijna alle storm vogel kolonies gaat de mens op zoek naar de jongen en de eieren. Om dat deze een belangrijke voedsel bron vormen.

Familie Procellariidae: Stormvogels

Grauwe Pijlstormvogel puffinus griseusDeze familie heeft tot 53-66 soorten  vogels behoren.  Die vormt dus de grootste groep buis snaveligen vogels en om vat de stormvogeltjes maar ook de  pijlstormvogels en ook meeuw stormvogels en prions (‘walvisvogels’). De meeste soorten hebben lange en slanke vleugels en ook een korte staart. Het uiterlijk van beide geslachten is gelijk. Vertegenwoordigers van de familie zijn op alle oceanen te vinden. De meeste soorten  zijn trekken vogels. De vogels komen nauwelijks aan land. Behalve wanneer ze broeden of ziek zijn. Het grootste deel van hun leven brengen ze vliegend boven de oceanen door. Men denkt dat ze zelfs in de zwaarste stormen nog door vliegen.

Voedsel

Binnen de familie hebben bepaalde soorten zich gespecialiseerd in verschillende manieren van voedsel zoeken. Terwijl Meeuw stormvogels voeden zich met plankton en ook azen rond vissersvloten. Terwijl de prions  die zeven plankton uit het water. De haak snavel of wel de horzelstormvogels is onder andere het geslacht van de Pterodroma en die vangen ’s nachts inktvisjes en kraken. En de pijlstormvogels zijn tenslotte zijn oppervlakte jagers en jagen op vis.

Nest

De meeste soorten nestelen in holtes maar ook in rotsspleten. Hoe wel er ook wel enkele zijn die op richels van kliffen of zelfs open op de grond broeden. Het wijfje legt gewoonlijk 1 ei. Terwijl dat
bij toerbeurt 2 tot 12 dagen door beide ouders wordt bebroed. De stormvogeltjes nestelen gewoonlijk in kolonies.

Stand van de vogels

Veel soorten stormvogels zijn zeldzaam of tot uit stervend toe bedreigd. Een soort waande men reeds uitgestorven en dat is  namelijk de Fijistormvogel (Bulweria macgillivrayi). Deze vogel werd voor het eerst in 1853 waar genomen en pas voor de tweede(!) maal in 1983.

Verspreiding

De gematigd koude zeeën.  Deze wateren onder gaan de directe in vloed van die welke uit de poolstreken worden aangevoerd. De ingewikkelde maar ook aardrijkskundige gesteldheid van her noordelijk halfrond maakt her indringen van koude stromingen mogelijk. Vooral langs de kusten van Labrador. Waar de ijsbergen afdrijven tot op de hoogte van Newfoundland. Terwijl de Oppervlakte temperatuur veranderlijk is van 8° tot 18° C naar gelang van de seizoenen. Warme stromingen zo als de Golfstroom in het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. Of ook de Kuro-Shio in het noorden van de Grote Oceaan compenseren het verkoelend effect van de pool wateren. In het zuidelijk halfrond wordt de koud water grens aanmerkelijk geregulariseerd door de afwezigheid van grote land oppervlakten. Waarbij een algemene stroming rondom her Antarctische continent ontstaat.

Gebied zee milieus

grauwe pijlstromvogel leefgebiedDe oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen maar ook  andere dieren. De zogeheten Pelagische diersoorten die ver van de kusten in volle zee leven. Is volgens nauwkeurige natuur wetten verbreid van diepzee.  De temperatuur afhankelijk van de breedtegraad maar ook van stromingen zo als de Golfstroom. Die als gevolg van verticale niveaus waar het dag licht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen speciaal. die is  aan gepaste fauna maar ook de abyssale soorten.

Prion

Prion is een klein vogeltje dat midden op zee leeft. Dat vooral verspreidt is over de zuidelijke oceanen. Is dus van het soort Pachypila vittata Breedsnavelige prion. De 6 prion soorten die alle van het geslacht Pachyptila zijn.  Terwijl de vertonen uiterlijk een sterke gelijken is maar ook zijn op zee vrij wel niet van elkaar te onder scheiden zijn. De breedsnavelige prion is iets groter dan de andere soorten maar kan herkend worden aan zijn duidelijk bredere snavel.

De prions is een zeevogel die nauw verwant met de noordse stormvogel. Maar iets kleiner is de vogel. Deze vogel blijft zijn leven lang in volle zee. En komt dus alleen even aan land om te paren. De indeling van de vijf of zes soorten is bijzonder moeilijk maar ook de dierkundigen zijn het onderling nog niet over deze kwestie eens. Voor de liefhebber maar ook de natuurvriend is dit van geen belang.

De vogel prion

prionWant alle prions lijken sprekend op elkaar en hebben beslist dezelfde levenswijze. De prion is een groepsvogel. Die vaak in grote zwermen rond vliegt over de oceanen. In de zuidelijke zeeën kunnen we het spel van deze kleine vogels vanaf de brug van een zeeschip gadeslaan. Hun veren hebben precies dezelfde kleur als het blauw groene zee water. Daarom is een laag vliegende prion vaak moeilijk te zien.

Voedsel

De prions verzamelen zich op bepaalde plaatsen waar stormen maar ook bepaalde stromingen het plankton aan de oppervlakte gebracht hebben. Op die manier waar dus allerlei kleine zeediertjes overvloedig aanwezig zijn. De prion zoekt zijn voedsel op een eigenaardige manier naar plankton diertjes. Hij voedt zich met plankton diertjes die hij uit het water zeeft met zijn op haren gelijkende
baarden. Die zich aan de zijkanten van zijn snavel bevinden. Hierom werd hij ook wel walvisvogel genoemd.

Soms duikt hij geheel onder water.  Maar soms alleen met de snavel en dus de kop. Waar bij hij dan met zijn pootjes over de waterspiegel loopt. Hij slokt zo een grote hoeveelheid zeewater naar binnen. Dat hij onmiddellijk weer uitspuwt op die manier. Waar bij het plankton door speciale plaatjes in de snavel wordt vastgehouden.

Het nest

De kolonies van breedsnavelige prions broeden ’s zomers op eilanden in het zuidelijk deel van de Atlantische en ook Indische Oceaan maar ook voor de kust van Nieuw-Zeeland. Even als de stormvogels nestelt de prion in een soort hol dat hij zelf graaft. terwijl dat in gunstige omstandigheden  tot de 1,80 meter diepte kan bereiken.  De broedtijd is niet precies bekend  van deze vogel kan ongeveer 1 maand zijn.

Taxonomische indeling
Stam Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: Stormvogelachtigen
Familie: Stromvogels
Geslacht / Soort Pachypila vittata Breedsnavelige prion

Eigenschappen en Kenmerken

De vogel legt per keer maar 1 ei per seizoen.  Terwijl de broedtijd is niet precies bekend van de vogel het kan ongeveer 1 maand zijn.  De vleugelwijdte is 55 cm breedte. En een volwassen vogel lengte is van 30 tot 31 cm. Het milieu waar de vogel leeft is de oceanen. Terwijl het verspreiding gebied is eveneens zuidelijke oceanen.

De veldkenmerken van de vogel prion is ze hebben een hoornige buisjes  op de snavel. Waar in de neus gaten ver naar voren geplaatst zijn. Terwijl de kop van zwart naar lichtgrijs gaat en de onder borst is ook licht grijs naar zwart. De vleugels loopt een zwarte streep van links naar rechts en ook de staart is zwart en de rest is lichtgrijs van kleur.

Het leefgebied

koude zee prionEveneens de gematigd koude zeeën terwijl Deze wateren onder gaan de directe invloed van die welke uit de poolstreken worden aangevoerd stroom. De ingewikkelde aardrijkskundige gesteldheid
van het noordelijk halfrond maakt her indringen van koude stromingen mogelijk. Die vooral langs de kusten van de Labrador komt. Waar de ijsbergen afdrijven tot op de hoogte van Newfoundland. Oppervlakte temperatuur veranderlijk van 8° tot 18° C naar gelang van de seizoenen. Warme stromingen zo als de Golfstroom in het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan of de Kuro-Shio in het noorden. Van de Grote Oceaan compenseren het verkoelend effect van de poolwateren. In het zuidelijk halfrond wordt de koud water grens aanmerkelijk geregulariseerd door de afwezigheid van grote landoppervlakten. Waar bij dus een algemene stroming rondom het Antarctische continent ontstaat.

Zeemilieus

leefgebied diepzee prionIs van  de vogel diepzee. De oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen en andere zogeheten pelagische diersoorten. Die vooral ver van de kusten in volle zee leven. Is volgens nauwkeurige natuur wetten verbreid met temperatuur afhankelijk van de breedtegraad maar ook van stromingen zo als de Golfstroom.  Terwijl verticale niveaus waar het dag licht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen. speciaal aangepaste fauna zo als abyssale soorten.

De Familie Procellariidae  de Stormvogels

Deze familie waar toe 53 tot 66 soorten behoren. Terwijl vormt de grootste groep buissnaveligen en omvat de stormvogeltjes maar ook de pijlstormvogels en ook meeuw stormvogels en prions walvisvogels. De meeste soorten hebben lange en slanke vleugels en ook een korte staart. Het uiterlijk van beide geslachten is gelijk. Vertegenwoordigers van de familie zijn op alle oceanen te
vinden. De meeste soorten zij trekken de vogels en komen nauwelijks aan land. Behalve wanneer ze broeden of ziek zijn. Het grootste deel van hun leven brengen ze vliegend boven de oceanen
door. Men denkt dat ze zelfs in de zwaarste stormen nog door vliegen.

Voedsel van de familie Procellariidae

Breedsnavelige PrionTerwijl binnen de familie hebben bepaalde soorten zich gespecialiseerd in verschillende manieren van voedsel zoeken. En eveneens meeuw stormvogels voeden zich met plankton en azen rond vissersvloten. Daarentegen de prions zeven plankton uit het zee water met de haaksnavel of horzelstormvogels. Opmerkelijk onder andere het geslacht Pterodroma) vangen ’s nachts inktvisjes en ook kraken maar ook dus en de pijlstormvogels tenslotte zijn oppervlakte jagers en jagen op vis.

Het nest van de vogels

De meeste soorten nestelen in holtes maar ook in rots spleten hoe wel er ook wel enkele zijn die op richels van kliffen of zelfs open op de grond broeden. Het wijfje legt gewoonlijk 1 ei per keer. Dat bij toerbeurt 2 tot 12 dagen door beide ouders wordt bebroed. De stormvogeltjes nestelen gewoonlijk in kolonies.

De staan van de vogel

Veel soorten stormvogels zijn zeldzaam of tot uit stervend toe bedreigd. Een soort waande men reeds uitgestorven ia maar namelijk de Fijistormvogel Bulweria macgillivrayi. Deze vogel werd voor het eerst in 1853 waargenomen en pas voor de tweede(!) maal in 1983.

Albatros

De Albatros is door zijn vleugel Span wijdte die wordt door geen enkele vogel geëvenaard. De familie van de albatrossen omvat dertien soorten. Daar van behoren sommige tot de grootste uit het rijk der vogels. Deze kleine en ook gracieuze vogel kan veel beter in vlucht manoeuvreren dan de grotere soorten

Vleugel span wijdte van de albatros

albatrosWat hun vleugelspanwijdte betreft. Het record is in handen van de reuzenalbatros en de latijnse naam de Diomedea exulans. Die eveneens een vleugelspanwijdte bereikt van 3,50 meter. De hier op de pagina gaat het over de  malmokalbatros. En ook  wel de  Diomedea melanophrys maar die  is een stuk kleiner.

De vogel is een ware zwever

Albatrossen zijn vogels van de hoge zee en gaan alleen het land op om te nestelen. Het zijn  vogels die als het ware zee schuimers.  Die dag en nacht op zee blijven. Waar zij constant enkele meters boven het wateroppervlak zweven. Zo negen soorten leven op het Zuidelijk halfrond. Maar drie soorten op het Noordelijk halfrond leven.

Zweven

De Albatrossen zijn de onbetwiste kampioenen van de zweefvlucht. Hun lange maar ook de smalle puntige vleugels zijn gemaakt om de opstijgende lucht stromen boven de golven te benutten. De volmaakt aan de glijvlucht aan gepaste albatrosvleugel is niet geschikt voor de gewone wiekslag. Zo dat de vogels vrijwel aan de grond zitten. Als de wind gaat liggen. Zij leven daarom in de winderigste en ruwste zeeën van de wereld. En men ziet steeds meer albatrossen al naar gelang het harder gaat waaien. Hun verspreiding hangt daar door logischerwijs samen met de voornaamste
luchtstromingen over de wereldzeeën. De wind stille streken rondom de evenaar vormen daar door een natuurlijke grens voor deze zweef vliegers.  En maar weinigen slagen erin hier voorbij te komen.

groei

Albatrossen groeien het langzaamste op van alle vogels soorten. Het duurt verscheidene jaren voor zij geslachtsrijp zijn. Om zich voort te planten, keren zij terug naar het eiland of naar de kust waar zij geboren zijn. De albatros voedt zich uitsluitend met vis.

Eigenschappen en Kenmerken

De broedtijd is 65 tot 70 dagen van de vogel. Elke vrouwtje broedt eens in de twee jaar en heeft een aantal eieren is maar 1 per keer. En bovendien is de vogel geslachtsrijp na 6 of 7 jaar. Terwijl de levensduur maar dan 35 jaar is van de albatros. Het meeste opmerkelijke is dat het jong nest verlaat pas na 8 a 9 maanden. De lengte van een volwassene vogels ia 80 cm. En de vleugelspanwijdte van de albatros is 2,80 meter. Hij broedt op een tiental eilanden en ook op eilandgroepen rond het Zuidpoolgebied.  Maar als regel niet in kolonies. Hoe wel de meeste andere soorten dat wel doen.

Jong

Deze albatros maakt een keurig komvormig nest van plantaardig materiaal. Het wijfje legt 1 ei en dat word door beide ouders zorgen gedurende enkele maanden voor het kuiken. Tenslotte verlaten zij het jong.  Terwijl dat hen spoedig naar zee. Als het zo’n 4 tot 5 maand oud is gaat het jong volgt ook naar zee.

 

Taxonomische indeling
Stam Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: Stormvogelachtigen
Familie: Albatrossen
Geslacht en soort Diomedea melanophrys
Malmok albatros

 

Zeemilieus van de diepzee

albatros leefgebiedDe oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen en andere zogeheten Pelagische diersoorten. Die ver van de kusten in volle zee leven.  Maar is volgens nauwkeurige natuur wetten van de zee.  Terwijl verbreid temperatuur afhankelijk van de breedte graad maar ook van stromingen zo als de Golfstroom. en vooral de verticale niveaus waar het dag licht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen speciaal die is aangepaste fauna zo als abyssale soorten.

Gematigd koude zeeën

Albatros continent

Deze wateren ondergaan de directe de in vloed die van welke uit de poolstreken worden aangevoerd de zee water. De ingewikkelde aardrijkskundige gesteldheid van her noordelijk halfrond maakt het in dringen van koude stromingen mogelijk. Vooral langs de kusten van Labrador. Waar vooral de ijsbergen afdrijven tot op de hoogte van Newfoundland.  En eveneens zee oppervlaktetemperatuur veranderlijk is van 8° tot 18° C naar gelang van de seizoenen. Warme stromingen zo als de Golfstroom in her noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. Of wel de Kuro-Shio in het noorden van de Grote Oceaan die vooral compenseren het verkoelend effect van de poolwateren. In het zuidelijk halfrond wordt de koud water grens aanmerkelijk geregulariseerd door de afwezigheid van grote landoppervlakken.  Waar bij een algemene stroming rond om het Antarctische continent ontstaat.

Wil je nog meer van dieren of weten?

De wormen zijn de eerste zogenoemde triploblast waarbij het enbryon drie belangrijke cel bladen ontwikkelt.  De eencelligen dieren vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling. Van sponsen tot kwallen de uit talrijke cellen gevormde dieren. De stammen die hier samenbrengen. De KLASSE MAMMALIA de ZOOGDIEREN zo als de soorten van de  snaveldieren maar ook de buideldieren en de  vleermuizen. De ecossystemen van de aarde vormen samen met de Oceanen maar ook poolgebieden en gebergten. Web JVM van dieren informatie heeft ook een dieren kaarten map en ook voor spreekbeurt of werkstuk tip.

zeeduiker

De zeeduiker is een vogel met een meeste vreemde roep die vooral lijk op jammer. De zeeduiker is de kleinste van de zeeduikers groep. Die  dus in Europa vrij regel matig voor komen. Die tot de familie der zeeduikers behoren er zijn vier soorten vogels. Die dus in de koudere streken van het noordelijk halfrond voor komen. Maar er zijn ook  nog enkele andere soorten vogels. Die in Amerika en het Verre Oosten leven. De zeeduikers lijken veel op de futen eb zijn eveneens grote watervogels.

Waar komen de zeeduikers

zeeduikerZeeduikers kunnen uitstekend vliegen maar ook zwemmen en duiken. Maar op het land zijn ze bijna hulpeloos het lopen gaat moeilijke. Ze zijn volkomen aangepast aan een leven op het water. En komen vooral bij en op het water ze worden maar zelden ergens anders waar genomen. Zeeduikers zijn trekvogels die vooral in de winter bij maar ook op de zee door brengen. Maar als het mooier weer wordt trekt deze eigenaardige vogel naar meer land in waarst gelegen gebieden. Bijvoorbeeld bij meren maar ook  vennen en ook uitgestrekte water gebieden.

Het nest van de zeeduikers

De vogel bouwt zijn nest bij kleine meertjes en bos vennetjes. Maar ze bouwen hun nesten ook wel vlak bij het water op de oevers van meren en vijvers. Hij nestelt ook wel randen van kleine maar diepe poelen. Terwijl hij zijn nest bouw op de grond en bovendien bekleedt hij het nest met planten. Vooral opmerkelijk is het nest bevind zich altijd in de buurt van het water. Maar het komt ook voor op kleine eilandjes.

Taxonomische indeling
Stam Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: Gaviiformes
Familie: Zeeduikers
Geslacht en soort Gavia stellata
Zeeduiker

Jongen van zeeduiker

Even voor het broed seizoen begint dan beginnen het paren zich te vormen. Door gaans bestaat een legsel uit twee eieren die door beide partners afwisselend worden bebroed. Het nest is op water gebouwd. Waar hij de jongen veilig kan uit broeden en groot brengen.

Zwemmen en duiken

Op de grond beweegt hij zich erg moeilijk voort en hij kan alleen op vliegen van het water als er gevaar dreigt. Daarom blijft hij voort durend dicht bij zijn natuurlijke woon gebied. Zwemmen en duiken kan hij zo als gezegd uitstekend en vaak zwemt hij met een groot deel van het lichaam onder water. Hij kan langzaam weg zinken zo dat er bijna geen rimpeltje op het wateroppervlak te zien is. De zeeduiker kan ook zwemmen met alleen zijn kop boven water. Onder water kan hij heel snel zwemmen en duiken tot op een diepte van 50 meter. Wat voor een vogel zeer opmerkelijk is.

Voedsel

Hij voedt zich uitsluitend met vis die hij levend weg slikt. Eveneens bestaat het voedsel uit zeevissen zo als sprot en kabeljauw. Hij voedt zich echter ook met amfibieën en kreeftdiertjes maar ook weekdieren en ook water insecten en wormen.

Kenmerken

zeeduikersDe roep van de zeeduiker is zeer uitzonderlijk en lijkt op de jammer klacht van een mens. De broed tijd is van 24 tot 29 dagen dat de eieren uit komen. Het aantal eieren per broed seizoen zijn 2 stuks. Het gewicht van vogel ei is 100 gram. Terwijl het gewicht van volwassen vogel is 800 gram tot 1,75 kg.  De lengte van kop tot staart is van 51 tot 61 cm.  En bovendien heeft de vogel een span wijdte van 97 cm tot 1,10 cm. De kleuren van de veren mannetje en vrouwtje hebben de zelfde kleuren. Maar bovendien in de winter omvallend gekleurd zijn. De roep van de vogel is als een gans gak, gak … tijdens de balts.

De zeeduikers die hebben alle een tamelijk lang lichaam. Maar ook een dikke hals en kleine puntige vleugels met een scherpe puntige snavel. En poten met zwem vliezen hebben. De poten staan ver naar achteren geplaatst en zijn erg doel matig voor het zwemmen. De vogels duiken naar grote diepten voor het voedsel. Om zicht te voeden met hoofdzakelijk vis.

Het continent gebied zeeduiker

zeeduiker-continentDeze uitgestrekte zone omvat van Noord Amerika en Europa met het Middellandse zee bekken. En een gedeelte op IJsland en de Hebriden en de Orkney. En komt eveneens voor op Shetlandeilanden in Ierland en Noord schotland. Maar komt ook in Scandinavie en in heel Noord Azie. En ten slotte ook op groenland en in het arctische deel van Noord-Amerika.   Volgens een lijn die lichtjes boven de Kreeftskeerkring loopt . De noordelijke grens wordt gevormd door de toendra gordel die langs de noord pool cirkel loopt. Namelijk het eerste vegetatie gebied direct beneden de pool.

Diepzee

zeeduiker-gebiedDe oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen en andere zogeheten pelagische  van dier soorten. Die ver van de kusten in volle zee leven. Is volgens nauwkeurige natuur wetten verbreid voor diepzee. De temperatuur van de diepzee zijn afhankelijk van de breedtegraad of van stromingen zo als de Golfstroom. Terwijl de verticale niveaus waar het dag licht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen speciaal aangepaste fauna abyssale soorten.

 

Wil je nog meer van dieren of weten?

De wormen zijn de eerste zogenoemde triploblast waarbij het enbryon drie belangrijke cel bladen ontwikkelt.  De eencelligen dieren vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling. Van sponsen tot kwallen de uit talrijke cellen gevormde dieren. de stammen die hier samenbrengen. De KLASSE MAMMALIA de ZOOGDIEREN zo als de soorten van de  snaveldieren maar ook de buideldieren en de  vleermuizen.  Web JVM van dieren informatie heeft ook een dieren kaarten map en ook voor spreekbeurt of werkstuk tip. Of kijk naar het overzicht van vogels in niveau van de orden.