Nandoe hij is het kleine neefje van de struisvogel.

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: Nandoes
Familie: Nandoes
Geslacht: Rhea americana
Soort: Nandoe

Eigenschappen Kenmerken

  • Broedtijd 35 tot 40 dagen
  • Aantal eieren 11 tot 18
  • Gewicht volwassen dier 15 tot 23 kg
  • Hoogte ongeveer 1,50 m
  • De nadoe loopsnelheden van 52 km/u
  • Voedsel wat ze eten is plantaardig
  • De vogels verspreiding gebied is Zuid-Amerika
  • Milieu is open landschap

Familie Rheidae  Nandoe

Nandoe struisvogelNandoes zijn de Zuid Amerikaanse tegen hangers van de struisvogel. Het zijn de zwaarste vogels van de Nieuwe Wereld. Hoe wel hun vleugels groter zijn dan die van andere loopvogels. Maar ze kunnen toch niet vliegen. Ze zwemmen echter goed en eveneens kunnen hard lopen.

De nandoe waar van men drie soorten kent.  Is bovendien  het kleine neefje van de Afrikaanse struisvogel en van de Australische emoe. Maar net als zij kan hij niet vliegen. Hij is de grootste vogel van de Nieuwe Wereld.  Maar de nandoes leven in een gedwongen bestaan op de grond. Waar zij het van hun snelheid moeten hebben om aan hun vijanden te ontsnappen. De nandoe leeft in troepen van 20 tot 30 vogels. De hanen en hennen lijken sterk op elkaar.

Waar nandoe voor komen

Zij komen voor in de pampas van Argentinië. De Darwin nandoes die een stuk kleiner is dan de gewone nandoes.  Maar leeft in Bolivia op de hoog vlaktes van de Andes. De nandoe leeft in troepen van twintig tot dertig exemplaren. Zij vermengen zich vaak met kudde’s vee. Maar ook met troepen lama’s en hertachtigen. Als er gevaar dreigt neemt hij de benen hij houdt vooral  daar bij zijn hals gestrekt. En slaat met zijn rudimentaire vleugels om zijn even wicht te bewaren. Hij kan bijvoorbeeld goed springen en neemt schuttingen en omheiningen zonder enige moeite.

Wat eten de nandoe?

Nandoe’s leven hoofdzakelijk van planten maar eveneens zaden,. Maar eten ook wel insecten en kleine dieren zoals hagedissen.

Voortplanting van de nandoe

In de paar tijd raken de hanen flink slaags met elkaar. Daar bij omstrengelen de twee vecht jassen elkaars lange halzen. Terwijl ze elkaar flinke trappen proberen te verkopen. Maar ook met hun snavels hun tegen stander geweldig beten toe brengen. De verliezer slaat op de vlucht en wordt achter na gezeten door de over winnaar. Deze wil zijn tegen stander zo ver mogelijk weg jagen. Om zo er van verzekerd van te zijn dat die weg is. Dat dus  zijn rivaal niet meer om zijn hennen heen komt draaien.

Bij het begin van de broedtijd baltst het mannetje en verzamelt een harem. Na de paring brengt hij zijn wijfjes naar een door hem gemaakt ondiep nest. Waar ze alle hun eieren in leggen. Het legsel kan 18 eieren omvatten, die door het mannetje worden uitgebroed.

De dans van nandoe

Nadoe mannetje heeft meerdere vrouwtjes dat is polygaam. De haan voert voor zijn hennen een ingewikkelde paar dans uit. Waar bij hij zijn borst op zet. Die paar dans bestaat uit een opeenvolging van nederige buigingen Maar ook  kromme sprongen en fratserige lichaam houdingen. De hennen leggen gezamenlijk de eieren.  Maar die bovendien alleen door de haan in z’ n eentje worden uitgebroed.

Eieren en jongen van loopvogels

Vanwege hun grootte zou men denken dat de ratiten dat betekend loopvogels maar weinig eieren leggen. Maar ze produceren juist zeer grote eieren. Eveneens  leggen struisvogels  10 tot 25 eieren, grotere aan tallen zijn van
meerdere vrouwtjes struisvogel.  Het mannetje heeft  meerder struisvogel vrouwtjes  dat is polygaam afkomstig.

Terwijl ook de  nandoes variëren van 20 tot 30 eieren.  En eveneens ook van de emoes van 7 tot 12 eieren. Bij de ratiten dat betekend loopvogels die broedt het mannetje de eieren uit, maar als het mannetje polygaam is, wil nog niet zeggen dat die alle eieren uit broedt.  Zo als het dikwijls het geval is bij
de nandoes , is er weinig kans dat hij alle eieren goed uitbroedt soms liggen 60
eieren in één nest!.

De mannetjes struisvogel zit ’s nachts op de eieren, terwijl het vrouwtje over dag gaat broeden. Een bij komend risico is het feit dat de eieren op de grond worden gelegd. Waar ze een vrij gemakkelijke buit zijn voor gieren maar ook van  andere vogels eveneens ook voor andere zoogdieren. Als de jongen uit komen zijn ze nog kwetsbaar, hoewel ze onmiddellijk na het uit komen kunnen staan en lopen. De grote aantallen eieren verzekeren niet alleen het voort bestaan van de soort maar tevens, in termen van het totale ecosysteem,
vormen zij voedsel voor andere dieren.

Nandoe  (Rheidae)

De enige onderklasse die in de Nieuwe Wereld worden aangetroffen zijn de twee soorten nandoe. Ze zijn kleiner dan de struisvogels en worden 1 ,5 m hoog met  een gewicht van 20 tot 25 kg. Eens kwam de nandoe (Rhea americana) in grote groepen voor op de pampa’s van Argentinië en Brazilië.

Maar door de cultivering van deze gebieden tot land bouw grond zijn de aantallen erg gereduceerd. Daar en boven werden de nandoes voort durend bejaagd door de cowboys van de pampa’s.

De andere soort de Darwins nandoe (Pterocnemia pennata) is kleiner maar ook  bruiner met witte toppen aan de vleugelveren. Deze leeft aan de voet van de berg hellingen van de Andes en zuidwaarts van Peru en Bolivia. Even als de struisvogels en emoes vertrouwen de nandoes op hun snelheid om aan achter volgers te ontkomen.

STEPPE is het leefgebied

nandoe LeefgebiedDit is het gelijk waardig van de prairie in de meer dorre streken. Het sterk uit gesproken droge seizoen van de zomer.  Maar de minder rijke bodem en ook soms de hoog landen.  Die vooral remmen de normale ontwikkeling van de gras gewassen. Die verminderen de gras groei dichtheid er van de steppen komen voor in veel verschillende types tot aan de toendra in het hoge noorden. De toendra betekend dat er vooral  geen hoge planten maar ook geen  bommen groei is. Sommige met struiken of bomen begroeide steppen vormen een gordel tussen wouden en woestijnachtige streken.

De nandoes komen voor in het continent Zuid Amerika

nandeo continentDe neotropisch gebieden van  Centraal en Zuid-Amerika  van eens van
van Mexico tot Vuurland, inclusief de Antillen.  dat zijn de gebieden waar de dieren voor komen. De ken merk en de zones zijn de reusachtige Cordilleras de los Andes met hun vulkanen.

Maar ook diepe bergengten die hoog gelegen plateaus en het onmetelijke bekken van de Orinoco en de Amazone. Eveneens van talloze reptielen daar maar ook  reusachtige schildvleugelige prachtige vlindersoorten maar ook kolibries en eveneens papegaaien. En bontgekleurde vissen vertegenwoordigen er een bijzonder merk waardige fauna.

Vogelsoort informatie

Voor vliegende vragen over Gewervelde dieren, wat  is vogels en wat is het leefgebied van de vogelsoort. De allerbeste dieren informatie word up-to-date houden. Wij willen voor de jonge lezers hier reeks aan vogelsoorten informatie aan bieden.

De vogelsoorten zijn de meeste opmerkelijke groep gewervelde dieren op onze planeet  met de verbijsterende vormen, van de vaardigheid om zich te vliegen en eveneens te zweven maar ook te duiken. Zo als in de zeeën maar ook kunnen sommige eveneens in de grond omgeving  als leef gebied.

Op webjvm na slagwerk van het vogel rijk verwijst naar dier soort met naam en Latijnse naam, en betreffen het territorium  en dierentaal, en het voortplantingsinstinct  maar ook aan vals- en ook verdedigingsmiddel. Er zijn opmerkelijke verschillen, zo als van loopvogels die niet vliegen en de puinguins die snel zwemen door het water.

Wil je nog meer weetjes en tips van dieren weten?
De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.
Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.
De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zoals.
De zoogdieren hebben de biosfeer van pool tot evenaar is geheel gekoloniseerd is.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?