bennett casuaris  kan een mens om verschoppen

Eigenschappen Kenmerken

  • Broed tijd is  7 weken
  • Aantal eieren zijn er 3 tot 8 stuks
  • Hoogte 1,50 m
  • Volwassen gewicht is van 35 tot 60 kg
  • Leven in dichte wouden
Taxonomische indeling
Stam Gewervelden
Klasse Vogels
Orde Casuarisachtigen
Familie Casuarissen
Geslacht Casuarius bennetti
Soort Bennett casuaris

De familie van bennett casuaris

Bennett-casuarisDe Bennett casuaris is een van de drie soorten van de kleine casuaris familie. Hoewel zij sterk op de emoes lijken. zijn de casuarissen niet met hen verwant. We weten nog nauwelijks iets over de ontwikkeling van de orde der casuaris achtigen. Die zeer oud schijnt te zijn.

De morfologie van deze vreemde vogels schijnt nog niet geheel vast te staan. Hun divergerende ontwikkeling schijnt zeer langzaam voort te gaan. De drie soorten worden verdeeld in verscheidene onder soorten of plaatselijke rassen. Die door sommige ornithologen ten onrechte als echte soorten beschouwd worden.

Lord Rothschild heeft zelfs een uitgebreide monografie over de casuaris vogels geschreven. Maar in feite behoren de dertig beschreven variëteiten elk tot één van de drie echte soorten.

Wouden waar  de Bennett-casuaris leven

De Bennett-casuaris vogel in de oerwouden van Nieuw-Guinea en op enkele dicht bij zijn de eilanden leeft. Is wat kleiner dan de Australische heImcasuaris die in de savannen leeft. Of al thans in de minder dichte bossen voor komt.

De Bennett-casuaris zoekt echter naar een dichte bomen en planten groei. Waar vooral de zonnen stralen maar nauwelijks door dringen in het woud. Hij leeft langs de grond. Maar soms op de moeras gronden van de kust wouden. In het berg gebied blijft hij in de dalen want het is geen goed klimmer. Deze grote vogel heeft geen natuurlijke vijanden. Zelfs niet de buidelwolf die vroeger op Nieuw-Zeeland leefde. Maar nu uitgestorven is.

De Bennett-casuaris leidt een eenzaam leven maar  hoogstens verdraagt hij één levens gezel. Het mannetje verjaagt alle indringers van zijn territorium.

ORDE STRUTHIONIFORMES DE LOOPVOGELS

Dit is een verzamelnaam voor een groep vogels die wat betreft lichaamsbouw op enkele punten sterk afwijken van alle andere vogels. Afgezien van de kiwi’s ter grootte van een hoenders zijn alle loopvogels zeer forse. Terwijl ze op de grond levende dieren zijn. Ze hebben zware gespierde poten waar mee ze erg snel kunnen lopen. De vleugels zijn in ontwikkeling achter gebleven en daardoor niet doelmatig  meer.

Het borstbeen van de loopvogels is vlak en klein en mist de midden kam in het lichaam. Die eveneens  bij andere vogels dient voor de bevestiging van de
vlieg spieren. Aan gezien loopvogels niet kunnen vliegen spreekt hun naam voor zich. De nu nog levende families van de loopvogels zijn.

De struisvogel en nandoes maar ook  kiwi’s en eveneens de  emoe en casuarissen vogels.  Deze vogels worden in 4 sub orden ondergebracht. De vogel casuarissen en de emoe behoren tot dezelfde groep.

Kasuarissen Casuariidae

Als niet vliegende vogels zijn ze speciaal aan deze omgeving aangepast. In de dichte wouden waar ze leven Ze hebben lange hangende ruwe veren op het lichaam.  Die veren zijn voor  het lichaam beschermen tegen de doornige onder groei van planten.  De veren die  grote draadvormige zijn naakte vleugel pennen. Die zich rond het lichaam buigen om nog meer bescherming te
bieden.  Vooral tegen allerlei doorns maar ook een grote benige helm of kam op de kop als bescherming. Waar mee de vogel de takken op zij kan
duwen. Als hij met de kop naar beneden door de vegetatie rent.

De helmkasuaris (Casuaris casuaris) en de oranjehals-kasuaris (Casuaris unappendiculatus) hebben decoratieve lellen aan de keel. De derde soort is Bennetts Kasuaris (Casuaris bennetti). Kasuarissen krijgt men zelden te zien in
het wild. Ondanks hun grootte van de helmkasuaris kan 1,75 tot 2,25 m hoog
worden. maar het meeste opmerkijke is de  op vallende kleuren van de vogel. Ze zijn schuw maar ze  leiden veel al een nachtelijk leven. Zij verdedigen hun territorium indringers. Maar er zijn gevallen bekend dat ze een mens doodden.

Eieren en jongen

Vanwege hun grootte zou men denken dat de loopvogels maar weinig eieren leggen. Maar ze produceren juist zeer grote legsels ze vogels. Struisvogels leggen 10 tot 25 eieren per jaar. Terwijl de grotere aan tallen zijn van meerdere vrouwtjes. De struisvogel mannetje heeft meerder vrouwtjes.

De legsels van nandoes variëren van 20 tot 30. En die van de emoes van 7 tot 12. Bij de loopvogels broedt het mannetje de eieren uit. Maar als het mannetje polygaam is. Zo als het dikwijls het geval is bij de nandoes . Is er weinig kans dat hij alle eieren goed uitbroedt. Omdat soms liggen er zo 60 eieren in één nest!

De mannetjes-struis zit ’s nachts op de eieren. Terwijl het vrouwtje overdag gaat broeden. Een bijkomend risico is het feit dat de eieren op de grond worden gelegd. Waar ze een vrij gemakkelijke buit zijn voor gieren. Maar ook voor andere vogels en zoogdieren. Als de jongen uit komen zijn ze nog kwetsbaar.

Maar hoe wel ze onmiddellijk na het uit komen kunnen staan en lopen. De grote aan tallen eieren verzekeren niet alleen het voort bestaan. Maar ook van het soort dat dus  maar tevens in termen van het totale ecosysteem is. Omdat de rest een vormen zij voedsel voor andere dieren.

Komt voor in het  continent Australisch gebied

Bennett-casuaris continentAustralië en Tasmanië omvat dit content gebied . Maar ook nieuw-Guinea en Nieuw-Zeeland en als mede de eilanden groepen er tussen in. Vanwege de geografische af zanden ring is de fauna hier zeer origineel. Van de voeger onder klasse van de  prototheria  de primitieve ovipare zoogdieren.

Zo als de vogelbekdieren maar ook  mierenegels. En eveneens de  buideldieren maar ook kangoeroes en buidel en marters koala’s en andere dieren. Terwijl  loopvogels ook een onderklasse zijn maar ook de emoes en kasuarissen en kiwi’s vogels zijn van die klasse.  In feite uit vele vroeger tijden over gebleven diersoorten.

TROPENWOUD het leefgebied.

Bennett-casuaris leefgbiedDit is het dichte oerwoud in de evenaars gebieden. Door de samen werkende invloed van vochtigheid en warmte ontstaat hier een bijzonder weelderige. Door een gestrengelde vegetatie van klimplanten. De grote bomen zijn er meer dan 50 m hoog. De Lianen en woeker planten groeien overvloedig het hele jaar door.  Maar eveneens zonder enige winter periode. Het massale blader dak vormt een dus danige afscherming tegen het zon licht. Dat het lage hout voort durend in het schemerdonker blijft.

 

Wil je nog meer weetjes en tips van dieren weten?
De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.
Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.
De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zoals.
De zoogdieren hebben de biosfeer van pool tot evenaar is geheel gekoloniseerd is.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?