Casuaris is het veren kleed lijkt meer op een vacht van het dier.

casuarius

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: casuarisvogel
Familie: Casuarissen
Geslacht: Casuarius casuarius
Soort: Oranjehalscasuaris

Eigenschappen Kenmerken

  • Broedtijd is 7 weken
  • Aantal eieren 3 tot 6 stuks
  • De jongen zijn met bruine strepen
  • Volwassen gewicht is 45 tot 68 kg
  • Hoogte van het dier is 1,80 m
  • Het wijfje is groter dan het mannetje
  • De Casuaris kan met een snelheid van 50 km/u lopen
  • De Casuaris zo tussen 40 en 50 jaar

Loop van de casuaris

Het is erg moeilijk om deze grote vogels van dicht bij te bestuderen. Ze leven in on door dring bare tropische wouden. Maar ze verplaatsen zich daar in door met hoge snelheid in gestrekte draf te lopen.

De soort casuaris

De familie der casuarissen bestaat uit 6 verschillende soorten. Op de afbeelding is een Oranjehaiscasuaris te zien.

Familie Casuariidae  Casuarissen.

Die de oerwouden van Noord-Australië en Nieuw Guinea voor komen. Die ook als mede een aantal eilanden voor de kust bewonen. Ten gevolge van het door de eiland milieus veroorzaakte isolement zijn. Is er vooral  veel vormen ontstaan met onderling kleine verschillen. Het zijn grote krachtige vogels goed aangepast aan een leven in de bossen.

Terwijl die op Nieuw Guinee en op de eilanden ten westen daar van voor komt. De andere soorten zijn ook uit sluitend in dit deel van de wereld te vinden. Maar ook het noordelijke kust land van Australië waar ze vinden zijn deze vogels.

HELMCASUARIS Casuarius casuarius vogel.

Is ook familie van de  Casuarissen vogels. De helmcasuaris  is verspreid over Noord Australië maar ook Nieuw Guinea en oost Indonesië. De helmcasuaris is een indrukwekkende vogel.

veren van de HELMCASUARIS

Vooral met lange op haren lijken de stijve veren. Die hem beschermen tegen de onder groei van het woud. De vleugels zijn onder ontwikkeld.

poten HELMCASUARIS

Maar hij heeft zeer krachtige poten. Die vooral  met scherpe klauwen zijn  uit geruste poten. Waar mee hij flinke wonden toe kan brengen.

Uitterlijke

De kale maar levendig gekleurde kop heeft het dier. Langs de  hals dragen lange lellen die zij  rood van kleur. Vooral de kop maar ook de ogen en ook de hals is blauw gekleurd. Bovendien is de kop voorzien van een hoornen helm. Het lichaam is vooral met veren en zijn zwart van kleur.

Voedsel

Op zoek naar zaden maar ook  vruchten en bessen houdt de casuaris zijn kop naar voren. Om zich met de helm een pad te banen door het dichte oerwoud.

De geslachten van de HELMCASUARIS lijken op elkaar.  Maar alleen is het wijfje groter. De 3 tot 6 groene eieren worden in een ondiep kuil gelegd. Die met blad in het nest op de grond gelegd.

Oranjehalskasuaris

De roep

De vogels leven alleen vooral erg afgezonderd maar wagen zich bijna nooit op open terrein. Ze gaan er direct van door als er gevaar dreigt. Toch zijn de casuarissen niet zeldzaam. Vaak is hun roep te horen. Die dus op grommen en een soort kwaken geluid lijkt. Maar dat is  duidelijk te horen is. Maar de vogel zelf is moeilijk te ontdekken.

Gebied

In zijn leef gebied beweegt de casuaris zich over een vast net van paden en weggetjes. Die zich als echte tunnels door de jungle uit strekken. Met de krachtige poten kan het dier vooral uit stekend springen. Maar de poten van de casuaris zijn gevaarlijk door de sterk kracht van de poot. Bovendien is het zo een gevaarlijke vogel van Australië.

Zwemt een casuaris?

Maar het is ook verbazing wekkend genoeg een knappe zwemmer is. Snel stromende water lopen vormen geen enkel probleem voor een casuaris. Hij vindt het zelfs prachtig om een duik in het water te nemen en zo wat verfrissing te zoeken.

Voortplanting

De vogels leven meestal alleen in het tropische woud. Het meeste opmerkelijke is dat met de hoogstens in paren tijd samen zijn. Er zijn wel groepjes van zes casuarissen aangetroffen. Maar waarschijnlijk was dit een ouder paar omringd door jongen.

Voedsel

De casuaris is een planten eter en voedt zich hoofd zakelijk met sappige vruchten maar ook vooral met malse blaadjes. Waar hij vroeg in de morgen naar op zoek gaat om te eten. Als hij aan gevallen wordt verdedigt de casuaris zich door met zijn krachtige poten te slaan. De machtige klauwen vormen daar bij een geducht wapen.

Het continent AUSTRALISCH GEBIED.

casuarius continentHet gebied van Australië en Tasmanië omvat dit gebied. Maar ook  Nieuw-Guinea en ook Nieuw-Zeeland als gebied.  Als mede de eilanden groepen er tussen in liggen. Vanwege de geografische afzondering is de fauna hier zeer origineel zo als  prototheria.  Terwijl primitieve en ovipare zoogdieren zo als de  vogelbekdieren en mierenegels.  En ook  buideldieren en kangoeroes buideldieren koala’s en andere dieren.  Maar er zijn ook loopvogels en ook emoes en  kasuarissen. En de kiwi’s in feite.  Uit vele  vroeger tijden over gebleven diersoorten.

TROPENWOUD

casuaris leefgebiedDit het dichte oerwoud in de evenaars gebieden. Door de samen werkende invloed van vochtigheid. Maar ook warmte ontstaat hier een bijzonder weelderige in het woud. Door een gestrengelde vegetatie van planten. De grote bomen zijn er meer dan 50 m hoog. De  houte  klimplant de lianen die vooral hoog in de bomen groeien. En ook  vooral de woeker planten groeien overvloedig het hele jaar door. Terwijl ze zonder enige winter periode stop. Het massale blader dak vormt een dus danige afscherming tegen het zon licht. Dat op die manier  het lage hout voort durend in het schemer donker blijft.

ORDE STRUTHIONIFORMES LOOPVOGELS

Dit is een verzamel naam voor een groep vogels. Die wat betreft lichaamsbouw op enkele punten sterk af wijken van alle andere vogels. Af gezien van de kiwi’s-ter grootte van een hoender zijn alle loopvogels zeer forse. Die vooral op de grond levende dieren. Ze hebben zware vooral gespierde poten. Waarmee ze erg snel kunnen lopen.

De vleugels zijn in ontwikkeling achter gebleven en daar door niet doel matig meer om te vliegen. Het borstbeen van de loopvogels is vlak en klein en ook  mist de midden kam. Die bij andere vogels dient voor de bevestiging van de vlieg spieren.

Aan gezien loopvogels niet kunnen vliegen. Spreekt hun naam voor zich. De nu nog levende families van de loopvogels zijn struisvogel.  en andere zijn nandoes en kiwi’s. En ook nog een andere soort  emoe en casuarissen. Worden in 4 sub orden onder gebracht de casuarissen en de emoe behoren tot dezelfde groep.

De tien soorten loopvogels zijn verdeeld in vijf families. volgens het onder staand schema:

Struthionidae . Een enkel soort struisvogels  Struthio camelus levend in Afrika verscheidene geografische rassen).

Rheidae. Is de twee soorten nandoe’ s.  geslachten Rhea en Pterocnemia. beide uit Zuid-Amerika.

Casuariidae. Drie soorten casuaris vogels Emoe. geslacht Casuarius. Australië en Nieuw Guinea.

Dromaiide. Eén enkel soort emu’s. Dromaius
novaehollanddiae. praktisch alleen in westelijk Australië

Apterygidae. Drie soorten kiwi ·s. geslacht Apteryx. Leeft in wouden en struikgewas van Nieuw-Zeeland. De kiwi’s verschillen aanzienlijk van de andere loopvogels. Zij zijn veel kleiner. ongeveer als een kip.

Wil je nog meer weetjes en tips van dieren weten?
De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.
Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.
De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zoals.
De zoogdieren hebben de biosfeer van pool tot evenaar is geheel gekoloniseerd is.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?