bruine pelikaan Pelecanus occldenlallsBruine pelikaan duikt naar zeevissen! De Amerikaanse bruine pelikaan verschilt van zijn familieleden door zijn afwijkende kleur. En ook zijn speciale leef gewoonten. Hij leeft vooral in verspreide groepjes langs de kusten van Noord-Amerika. Maar ook Centraal en Zuid Amerika. Alleen langs de Peruviaanse kust ziet zo geweldige in aan tallen. Die samen kolonies vormen op enkele guano eilandjes langs de verlaten zee kust.

 

bruine pelikaan Pelecanus occldenlallsJe kan ze vindt de bruine pelikaan over al waar zout of brak water voor komt. En ook ver in de rivier monden. Het is dus een rustige vogel. Die pas op het laatste moment weg vliegt. Maar graag in de nabijheid van de kust bevolking leeft. Zeker de vissers doen hem geen kwaad. Maar geven hem het af val van de vers gevangen vissen.

Bruine pelikaan zweeft

De pelikaan is een uit stekend zwever en vliegt lange af standen rakelings over het water. Maar zonder dat ooit zijn vleugels de water spiegel beroeren. Zo zweeft hij uren lang rond. Terwijl gedragen door de warme lucht stromen. Een van de bijzonderheden van deze grote vogel is zijn vis methoden. Die geen enkele andere pelikaan hem na doet.

Hij gaat dan tien, twintig of dertig meter hoog vliegen. Zo dra hij een vis langs de water spiegel ontdekt. Dan vouwt hij zijn vleugels tegen het lichaam. En laat hij zich met de kop naar beneden lood recht vallen. Vaak verdwijnt de pelikaan geheel onder water. Maar om al snel weer boven te komen. En met zijn prooi het lucht ruim te kiezen. Hij kan gemakkelijk uit het water op vliegen.

Bruine pelikaan eigenschappen en Kenmerken

De bruine pelikaan heeft een broeitijd van 29 tot 30 dagen. Allereerste legt de vogel 1 tot 4 eieren. De jongen kunnen na 9 weken vliegen. Eveneens heeft de bruine pelikaan gewicht van 4 tot 10 kg als het dier volwassen is. En ook heeft een lengte van het lichaam 110 tot 120 cm. En de vleugelwijdte is van 2,20 tot 2,50 meter.

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelden
Klasse: Vogels
Orde: Pelikaanachtigen
Familie: pelikanen
Soort: Pelecanus occldenlalls (bruine pelikaan)

Leef gebied rotsachtige kusten

bruine pelikaan Pelecanus occldenlallsDe fauna op rotsachtige kusten verschilt met die van de vlakke zee oevers. De kracht van de branding al daar. Terwijl het steeds afwisselend onder spoelen. Maar de conditioneert de aan passing van de soorten dier al daar. Elk niveau heeft zijn ecologische alkoven. De zeevogels bezeilen de hoge rotswanden. De weekdieren leven in de zone waar getijden en branding inwerken. En vooral talrijke vissen wonen in onder water holten.

Komen voor op continenten neotropisch gebied

bruine pelikaan Pelecanus occldenlalls continentEveneens is dat Centraal en Zuid-Amerika. Van Mexico tot Vuurland. en ook inclusief de Antillen. De kenmerkende zones zijn. De reusachtige Cordilleras de los Andes. Met hun vulkanen,. Maar ook de diepe bergengten hoog gelegen plateaus. En het onmetelijke bekken van de Orinoco en de Amazone. Waar Tal loze insecten leven Maar ook reusachtige schildvleugelige komen. En bovendien prachtige vlindersoorten en ook kolibries en papegaaien. En opmerkelijke bont gekleurde vissen vertegenwoordigen er een bijzonder merkwaardige fauna.

ORDE PELECANIFORMES: PELIKAANACHTIGEN

Deze orde omvat 60 soorten. Die in 6 families zijn onder gebracht. Zo als de pelikanen en de jan van genten en ook de keerkringvogels en eveneens aalscholvers en ook de slangehalsvogels en fregatvogels. Het zijn allemaal zeevogels van gemiddelde tot buiten gewone grootte. Ze hebben zwem vliezen en bewonen zo wel zout als zoet water milieus.

Familie Pelecanidae: Pelikanen

De familie pelikanen. Waar aan de orde zijn naam dankt heeft. die om vat vooral 7 tot 8 soorten. Die komen bovendien bij grote meren en zee kusten bewonen. Het zijn sociale vogels met een krachtige vlucht. Ze eten vooral vis. Die ze vangen als ze in ondiep water zwemmen ook wel in zeldzame gevallen. Door middel van een duik vlucht. Het opvallendste lichaam kenmerk is de reusachtige keel zak die onder de lange, brede snavel hangt. Er is geen verschil te zien tussen de twee geslachten.

Wil je nog meer weetjes en tips van dieren weten?

Over soorten vogels. Maar die zijn over de gehele wereld zijn verspreid. En nagenoeg elk milieu buiten de diepe oceanen bevolken. Bovendien zijn er Vogels in alle formaten. allereerst van de nietige en ook slechts enkele grammen. Zo als de wegende kolibries tot de reusachtige struisvogels.

De vogels hebben vaak een op vallen de tekening of kleur. Maar vertonen een ingewikkeld broed en ook groepsgedrag. En kunnen gemakkelijk waar genomen worden. En hebben boven al het vermogen om te vliegen.

Van daar ook dat vogels zijn warm bloedige zijn. die ook in de lucht ademende. Het zijn gewervelde dieren met vier ledematen. Waar van het voorste paar is veranderd in door spieren voort bewogen vleugels. Welke het over grote deel van de bestaande vogelsoorten in staat stelt zelf te vliegen. Een typisch kenmerk van vogels is hun veren kleed. Waar door ze zich van alle andere leden van het dierenrijk onder scheiden.

Zo als loopvogels

Dit is een verzamelnaam voor een groep vogels die wat betreft lichaam bouw op enkele punten sterk afwijken van alle andere vogels. Afgezien van de kiwi’s-ter grootte van een hoender. Zo zijn alle loopvogels zeer forse. En op de grond levende dieren. Zo als de familie Struthionidae de Struisvogels. Bovendien is er slechts 1 soort over gebleven.

Maar ook de Familie Dromaiidae de Emoes. Deze familie telt nog slechts 1 soort. De emoe is de op één na grootste leven de vogel. De Familie Casuariidae de Casuarissen Deze familie casuarissen telt 3 soorten. Maar die de oerwouden van Noord-Australië en Nieuw Guinea voor komen.

En Familie Rheidae de Nandoes. eveneens zijn de Nandoes van Zuid amerikaanse tegenhangers van de struisvogel. en ten slotte Familie Tinamidae de Tinamoes. Bovendien zijn de Tinamoes zijn hoenderachtige grondvogels. Die in veel verschillende biotopen leven. Van af Mexico tot Argentinië.

Zeevogels

Zo als Familie Spheniscidae de Pinguïns Maar pinguïns vormen een primitieve. En ook zeer gespecialiseerde groep zeevogels. Geen van de 16 tot 18 soorten kan vliegen. Ze zijn echter goed aan gepast aan het leven op zee. Allereerst de DWERGPINGUÏN Eudyptula minor en GALAPAGOSPINGUÏN Spheniscus mendiculus en de KEIZERSPINGUÏN Aptenodytes jorsteri.

Futen

Familie Podicipedidae de Futen. De 19 soorten van deze water vogels met hun satijnachtige veren komen over de hele wereld voor. Sommige soorten hebben een zeer groot verspreidingsgebied. allereerste DODAARS Tachybaptus ruficollis en de FUUT Podiceps cristatus.

Zeeduikers

Familie Gaviidae de Zeeduikers. Zeker Zeeduikers bewegen zich tijdens het duiken met de poten voort. De 4 (5) soorten leven in het hoge noorden. En nemen hier de ecologische plaats van de futen in. zo als de ROODKEELDUIKER. Cavia stellata.