Dwergpinguin is blauwe en de kleinste pinguinfamile Eudyptula minor

dwergpinguin

Dwergpinguin is de kleinste pinguïn van de familie pinguïns

Taxonomische indeling pinguin
Stam Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: Pinguins
Familie: Pinguins
Soort: Euyptula minor
Geslacht: Dwergpinguïn of  wel de kleine blauwe pinguïn

Eigenschappen en Kenmerken

  • Legsel zijn  2 eieren
  • Broedtijd 33 tot 40 dagen
  • De jongen blijven 8 weken in het nest
  • Lengte 40 cm
  • Volwassen gewicht 750 g
  • Milieu zijn kustwateren
  • Verspreiding Nieuw-Zeeland

Soort pinguïn

De dwergpinguin of kleine blauwe pinguin is de kleinste van de grote pinguin familie. Ook verschilt hij van de andere soorten door zijn nestel gewoonten. Ze zijn schuwe van aard maar leven in de nachtelijk uren.

Verspreiding

Hij leeft op de kusteilanden van Australië en Nieuw-Zeeland in verspreide kolonies. De koppels zitten altijd op een tiental meters afstand van elkaar of ook wel geheel in afzondering.

Het nest

dwergpinguin_kleinste_blauwe_pinguinDeze pinguïns nestelen in holen die zij met hun snavel en poten uitgraven in het zand tussen de rotsen of onder een struik. De holen zijn vaak 1.5 meter diep. Die de pinguïn zelf de holte graven of overnemen van andere vogels. Zij blijven altijd dicht bij de zee. In het nauw van Bass  bijvoorbeeld zijn deze holen hoogstens 45 meter van het water verwijderd.Alleen in de broedtijd blijven de vogels langer aan land. Broedvogels hebben de neiging elk jaar dezelfde nestplaats en dezelfde partner op te zoeken. De hereniging van het paar vindt plaats door middel van een korte balt. Bovendien wordt het legsel door beide ouders gedurende 30-40 dagen bebroed.

Voedsel

De pinguïns brengen hier de dag door en komen alleen ’s nachts naar buiten om vissen te gaan vangen. De dwergpinguïn is een uitstekend zwemmer en kan een minuut onder water blijven. Pas tegen de ochtend verlaat hij het water. Tijdens deze nachtelijke bedrijvigheid laat hij zijn typerende kreten horen. Die wel aan honden geblaf doen denken.

De jongen

Deze kleine pinguïns nestelen tijdens het voor jaar op het zuidelijk halfrond en ook beide ouders broeden op de eieren. De Jongen komen ter wereld met gesloten oogjes en ook een dik en donkerbruin dons haren.

Verblijf plaats

De oudere pinguïns blijven trouw aan hun woonplaats. Maar de jongeren ondernemen verre reizen  over zeewater. Men heeft geringde pinguïns teruggevonden op een maximum afstand van 750 km van de verblijf plaats.

De vijand

De voornaamste vijand van de dwergpinguïn is de mens. Andere vijanden zijn een slang maar ook een hagedis en een ral. Die de eieren op  eten van de pinguïn. Een zeehond die de volwassenen pinguïn verslindt maar ook tenslotte een zeemeeuw die het op alle leeftijden gemunt heeft.  Bovendien laten veel van deze vogels het leven in de verschrikkelijke winterse stormen.

ORDE SPHENISCIFORMS

Spheniscidae: Pinguïns.

De pinguïns vormen een primitieve maar ook zeer gespecialiseerde groep zeevogels. Geen van de soorten kan vliegen want ze zijn echter goed aangepast aan het leven op zee. De vleugels zijn veranderd in platte uitvouwbare vinnen. Die bij de voortstuwing worden gebruikt om snel onder water te kunnen zwemmen tijdens de achtervolging van vis of inktvisjes. De veren zijn kort en glanzend. Bovendien vormen die een dichte en ook waterafstotende laag. Die zorgt voor een goede stroom lijn en tegelijk warmte-isolerend werkt in het zeewater. De korte poten met zwemvliezen staan ver naar achteren en dienen tijdens het zwemmen ook als roer. Deze stand houdt in dat de vogels aan land rechtop moeten staan of zich op hun buik moeten voortbewegen.

Voetenwerk in plaats van vleugels

Als een vogel niet in staat is te vliegen. Zijn vooral zijn poten van het grootste belang van de vogel. Gebruikt de voeten om er zijn ei op te dragen . De loopvogels daarentegen vertrouwen volkomen op hun poten en voeten als ze moeten vluchten. Deze ledematen zijn krachtig en goed ontwikkeld en behalve voor lopen doen ze ook nog dienst als verdedigingsmiddel.

LEEF GEBIED

dwergpinguin continentHet verspreiding gebied is zuid Australië en Tasmanië omvat dit gebied  en Nieuw-Zeeland het Zuider-eiland. En alsmede de eilanden groepen er tussenin. Vanwege de geografische afzondering is de fauna hier zeer origineel. Zo als de prototheria maar ook primitieve ovipare zoogdieren. Bijvoorbeeld vogelbekdieren en mierenegels. Zo ook de  buideldieren kangoeroes en bundelmarters en  koala’s en andere dieren. De groot loopvogels zo als de emoes en kasuarissen en de  kiwi’s. Zijn in feite uit vele  vroeger tijden overgebleven diersoorten .

STRANDEN EN OPPERVLAKTEWATEREN

dwergpinguin leefgebiedLichtjes glooiende zeekusten zijn onderworpen aan de invloed van de getijden. Die dag na dag een groot gedeelte van de zeeoevers. De zandige of modder stranden bedekken. Dat daarbij aansluitende zeebodems bezitten eveneens uitgestrekte oppervlaktewateren waar het zonlicht sterk doordringt  Terwijl die een zachte temperatuur bezitten. Groot aantal soorten en aanzienlijke dichtheid van de populaties.

Advertenties

Galapagospinguin

Galapagospinguin is een pinguin die langs de evenaar voor komt!

In de familie van de pinguïns van de  Spheniscidae neemt het geslacht Spheniscus een aparte plaats in.  Er zijn vier soorten leven alle langs de kust of in de buurt van Zuid-Amerika of Zuid-Afrika voor komen.Terwijl alle andere pinguïns gevestigd zijn op eilanden in koudere wateren of wel  op het Zuidpool continent.

De meest excentrieke pinguin is wel de Galapagospinguin die zich praktisch langs de evenaar geïnstalleerd heeft. Hij woont namelijk op enkele eilandjes ten zuiden van de Galapagoseilanden. De Galapagospinguin is klein voor zijn soort. Het leefgebieden eilanden Isabela en Fernandina, in het westelijk deel van de archipel. De broedpopulatie bevond ook rond de kleinere eilanden Bartolomé en Santiago in het midden en zuiden van het gebied.

Taxonomische indeling stormvogel
Stam Gewervelde dieren
Klasse: Vogels
Orde: Pinguins
Familie: Pinguins
Soort: Spheniscus mendi
Geslacht: Stormvogel

Eigenschappen en Kenmerken

  • Broedtijd is 40 dagen
  • Aantal eieren 2
  • De jonge gaan te water op de leeftijd van drie maanden
  • Groote van de voge tussen de 35 tot 40 cm

Zeewater

Het heeft te maken met de sterkte en samenhangend van de vis die aanwezigheid is, maar dat  hangt af de EL Nino. Die zorgt voor sterke opwarming van het zeewater. Dat zorgt voor het oceaanwater dat rijk aan voedingsstoffen is voor de pinguin.

Alleen de pygmeepinguin of wel de kleine blauwe pinguïn of ook wel de Eudyplula minor die op Nieuw-Zeeland en langs de Australische zuidkust leeft. Die is nog kleiner. De Galapagospinguin leeft vlak bij het water.

In de grotten of onder over hangende rotsen. Waar de temperatuur het laagst en het gelijkmatigst blijft in de grootten. Hij nestelt niet in kolonies maar hoogstens in groepjes van twee of drie koppels. Hij blijft meestal in het water waar hij ijverig op vissen jaagt. Evenals alle pinguïns is deze vogel een uitstekend zwemmer.  Maar die met verbazende snelheid door het water ploegt.

Niet alleen is de Galapagospinguin sterk gelokaliseerd maar bovendien is hij buitengewoon zeldzaam. Zijn totale bevolking bedraagt niet meer dan 4000 exemplaren dat is een zeer laag aantal in vergelijking tot de enorme bevolkingscijfers van andere pinguïns.

Uiterlijke van de Galapagospinguin

Het is een relatief kleine pinguin van het soort. De lengte van de vogels is 53 cm. De humboldtpinguin is iets groter dan de galapagospinguin.  De kleuren zijn zwart en wit van de pinguin en de snavel is slankere  dan van de humboldtpinguin. De kop is bijna geheel zwart met slechts een dunne witte band die van het voorhoofd die zo naar achter het oor naar de keel loopt. De bovenkant is zwartgrijs en de onderkant is voornamelijk wit van de vogel. Met twee evenwijdige zwarte banden die over de borst naar onder lopen tot aan de poten. Onvolwassen pinguin missen deze dubbele band en hebben een geheel donkere kop.

De status van de vogel

Het verspreiding gebied van de galapagospinguïn is bovendien zeer klein en daardoor is uitsterven met grote kans aanwezig. De grootte van de populatie werd in 2005 geschat op 1800 vogels. En de aantallen vogels fluctueren sterk in aantallen. Maarr komt ook door de klimaatverandering is de  fluctuaties sterker bij de piguins. En verder kan ook verwillerde katten kuikens een bedreig zijn en het is ook mogelijk zo als het overbrengen van de vogelziekten. De galapagospinguïn soort staat op de rode lijst van bedreigd dier soort.

ROTSACHTIGE KUSTEN

galapagospinguin-leefgebiedDe fauna op rotsachtige kusten verschilt met die van de vlakke zeeoevers. De kracht van de branding en het steeds qfwisselend onderspoelen. conditioneert de aanpassing van de soorten. Elk niveau heeft zijn “ecologische alkoven”. De zeevogels bezeilen de hoge rotswanden. de weekdieren leven in de zone waar getijden en branding inwerken en talrijke
vissen wonen in onderwaterholten.

 

NEOTROPISCH GEBIED

galapagospinguin-continentCentraal en Zuid-Amerika, van Mexico tot Vuurland, inclusief de Antillen. De kenmerkende zones zijn de reusachtige Cordilleras de los Andes gebergte en met hun vulkanen. Diepe bergengten hooggelegen plateaus en het onmetelijke bekken van de Orinoco en de Amazone. Talloze reptielen, reusachtige schildvleugeligen, prachtige vlindersoorten, kolibries , papegaaien en bontgekleurde vissen vertegenwoordigen er een bijzonder merkwaardige fauna.

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen of de platenwormen, die hebben een platte lichaam. Die leven in het water of in de bodem zoals de zuigworm en of als parasiet. Eveneens zijn er ook rondeworm en mijnworm.
Van sponsen tot kwallen  zijn waterdieren zonder hersens. En ze worden beschouwd als de primitiefste van alle meercellige dieren. Het lichaam is niets anders dan een verzameling cellen. Zonder hersens en toch zijn deze wezens in staat allerlei activiteiten te ontplooien.
De zoogdieren zijn van de  gewervelde dieren die onze aarde voor komen en is de grootste groep. Die zich aan de meest uiteenlopende milieu-omstandighedenheeft weten aan te passen.
De eencelligen dieren zijn minuscule diertjes, die zelfs in staat zijn zichzelf voort te planten. Is in één woord fascinerend. En toch vindt hun gehele levensproces plaats binnenin één enkele cel.

Op webjvm dieren informatie heeft ook een  dierenkaarten map waar je ook alle dieren te zien zijn. Die zijn verdeeld in stam en klasse maar in orde en familie. En ook het soort dier en eveneens de Latijnse namen in een overzicht van dieren. Die op website van webjvm voor komen en worden behandeld per web pagina. Als je bijvoorbeeld zoekt over vogelbekdieren is op genomen onder de zoogdieren.

Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succes vol over dieren informatie? Wil je ook een succes vol werkstuk maken?  Hier op de website vind je allerlei informatie over zoogdieren voor je werkstuk te maken plus tips om te helpen.

Zwartvoetpinguïn

Zwartvoetpinguïn

zwartvoetpinguinBij deze vogel soort gaat het over de zwartvoetpinguin. Ook deze vogel is niet vliegende vogelsoort. Maar kan wel goed zwemmen, want zijn vleugels roeispanen. Het leefgebied rond de Afrika kust en het voedsel haalt die uit zee. De jongen worden groot op eilandjes en het zijn reusachtige kolonies.

Eigenschappen Kenmerken

  • Broedtijd 35 tot 36 dagen
  • Aantal eieren 2
  • hoogte 60 cm
  • Zwemsnelheid onder water 20 tot 33 km/u
  • Nog weinig bekend van zijn biologische funktioneren
  • voedsel 400 tot 1000 gram
  • voedsel bestaat uit inktvis en kreeft soorten
  • duikdiepte is 6 tot 20 meter

Taxonomische indeling

Stam Gewervelde dieren
Klasse Vogels
Orde Pinguïns
Familie Pinguïns
Geslacht Spheniscus demersus
Soort Zwartvoetpinguin

 

De soorten pinguins

Hij is de enige pinguïn die in Afrika leeft. De soorten pinguïns die men tegenwoordig onderscheidt van andere pinguïns.  Die leven vooral grotendeels langs de randen van het continent van Antarctica maar ook meer naar het noorden op de zogenaamde subarctische eilanden. Een bepaalde pinguïnsoort leeft in de ijskoude wateren van de Humboldtstroom  stroming van zee water. De stroming van het zee water loopt langs de kust van Peru maar de kust lijn van Chili loopt. Terwijl de galapages pinguins op de gelijknamige galapages eilanden voorkomen, helemaal aan het land equator.

De eilanden van zwartvoetpinguin

De zwartvoetpinguïn is de enige pinguïn van de pinguïnfamilie, die op het Afrikaanse Continent leeft. Hij leeft daar niet in op de eilanden maar komt voor de jongen pinguïns want hij komt voor op de twee eilandjes Dassan en Dyer. Die ten Westen van Kaap de Goede Hoop liggen. Dat ligt onder aan van Afrika bij kaap stad van zuid Afrika. Bovendien voel hij op zijn best langs de kusten van zuid Afrika tussen de rotsen en op de zandgronden.

De jongen van de zwartvoetpinguin

In tegenstelling tot de meeste andere soorten maakt hij geen lange trektochten op zee. Zo dra de jongen groot genoeg zijn om zichzelf te kunnen redden. Als de jongen groot genoeg zijn keert hij terug naar zee.

Voedsel

Hij zwemt dan naar de koude wateren op jacht gaat naar vis. De zwartvoetpinguin haalt zijn eet uit de zee. eveneens bestaat het voedsel wel uit diverse vis soorten. Bestaan uit kreeft soorten en inktvis soorten. Die vangt de prooien met zware snavel en tong. Bovendien is de tong stekelige om een goede greep op de prooi te houden. Eveneens is het voedsel glibberige om vast te houden.

Het duiken

Om bij de prooi te komen duikt de pinguïn 6 tot 20 meter diept. Het meeste opmerkelijke is dat de pinguïn zware botten heeft om zo diep te duiken. Als de pinguïn een duik doet kan hij minutenlang zijn adem inhouden. Terwijl de pinguïn een duik in het zeewater doet kan die  zuurstof verbruik beperken in zijn lichaam. Tijdens het duiken gebruikt de pinguïn veel energie in het koude zeewater en verliest ook veel lichaamswarmte. Op die manier moet hij veel vis eten per dag tot wel 400 tot 100 gram per keer.

De jongen en eieren

De zwartvoetpinguïn nestelt op de twee eilandjes genoemde Dassan en Dyer. Daar komen ze vaak reusachtige kolonies voor, in deze  enorm luidruchtige kolonies komen de jongen ter wereld. Bij de zwartvoetpinguin voortplanting gaat voor af met een rituelen zoals met de balts. Als de zwartvoetpinguin voortplanting begint zoekt het mannetje een broedplaats op. Dan gaat de zwartvoetpinguin op zoek naar een vrouwtje die  interessant genoeg is. Hij loopt naar het vrouwtjes pinguïn af, als het vrouwtje trillen maakt met de kop. Dan kan de pinguïn met het vrouwtje paren.

Zwartvoetpinguïns nestelen in holen die in het zand worden uitgegraven. Soms is zo ’n nest niet meer dan een kuiltje in de grond. Terwijl het vrouwtje de eieren in het hol legt zo stuks of twee eieren. De eieren worden door beide ouders om beurten bebroed. Als de jongen zijn uitgekomen. Zorgen zij beide ook voor de voeding van hun kroost.

Men heeft zich met recht wel eens afgevraagd hoe de jongen. En de ouders er wederzijds in slagen om elkaar in zo’n kolonie te vinden. Die vaak uit enkele tienduizenden pinguïns bestaat in de kolonie, om ze te herkennen. Het schijnt allemaal een kwestie van gehoor te zijn. En de karakteristieke roep van de  pinguïns dus zo herkennen elkaar aan het stemgeluid.

De kust

Maar bij andere exemplaren vindt men soms een diep hol de eieren. Waar deze pinguïns dan ver wegkruipen om zich te verschuilen voor de brandende zon. Dat het op het land echter te warm word. Door  oververhitting te voor komen zijn de pinguïns in de nacht actiefst. Om in de nacht te nestelen en hollen te graven het liefst bij een overhangende rotsen of er onder. De zeestromingen van uit poolgebied wat langs de Afrikaanse kust stroomt is koud zeewater.

Veren van de pinguïn

De veren zijn om de warmte vast te houden bij de pinguïn. Maar veren slijten ook bij de pinguin op die manier ontsnapt de warmte bij de vogel. Daarentegen maakt de vogel ook weer nieuwe veren aan. Als de nieuwe veren flink stuk uitgroeien zijn, dan pas vallen de oude veren uit. Om die reden noemt het ook de ruitijd van de vogel en duurt twee tot vijf weken. Het ruien gebeurt in de maanden mei en juni van het jaar. Als gevolg van ruitijd  zwemmen de pinguïns niet. Met een nieuwe veren pacet van wit en zwart en glanzend mooi gaat die weer naar zee.

Mileu en bedreiging van de zwartvoetpinguïn

Er zijn diverse redenen waar door de zwartvoetpinguin aantal is terug lopen naar 1 miljoen tot 150.000 stuks. Is vervuiling van olie in het zeewater is een van de oorzaken. Maar ook het wegvangen voedsel door sterken over bevissing. Ook de klimaatverandering heeft ook een negatief werking op de pinguïns. Maar ook de zeestromingen en zeetemperatuur zullen veranderen ongunstig voor de pinguïn. Bij het broeden verstoren de toeristen het aandoenlijke dieren zo dat ze te dicht bij komen. En met het oogsten van guano mest. Dat is gedroogde mest van dieren die daar leven. Komt omdat er een hoge natriumnitraat in de uitwerpselen zit. Er zijn opties om de zwartvoetpinguins beter te beschermen.

Het continent waar het dier voorkomt

zwartvoetpinguinDit gebied omvat geheel Zuid Afrika. Het zuidelijk deel van de Kreeftskeerkring.  Maar even als de zuidelijke helft van Arabië en de kustgebieden van Iran en Pakistan. Men treft er woestijnen aan. Van alle  soorten savanne en types. Ook de dun begroeide tropische en evenaars wouden maar ook hooggebergten. De grote zoutmeren of zoetwatermeren en mangroven. Die overal een uiterst gevarieerde fauna herbergen. Alleen al het eiland Madagaskar bezit op zichzelf een hele reeks merkwaardige soorten.

STRANDEN EN OPPERVLAKTEWATEREN LEEFGEBIED.

zwartvoetpinguin-Leefgebied-zeemilieusLichtjes glooiende zeekusten zijn onderworpen aan de invloed van de getijden van de zee. Die dag na dag een groot gedeelte van de zeeoevers over spoelt. De zandige of modderstranden bedekken met zeewater. Dat daarbij aansluitende zeebodems zijn. Die bezitten eveneens uitgestrekte oppervlaktewateren waar van het zonlicht sterk door dringt. En die een zachte temperatuur bezitten. Groot aantal soorten en aanzienlijke dichtheid van de populaties.

 

Rotsspringer

Rotsspringer is een beweeglijke kleine pinguïn

Eigenschappen Kenmerken

  • Broedtijd is 5 weken
  • Aantal eieren is 1
  • Volwassen lengte 60 cm
  • Vleugel lengte is 16 tot 18 cm
  • Gewicht van de pinguïn is 2 tot 5 kg

Taxonomische indeling

Stam Gewervelden
Klasse Vogels
Orde Pinguïns
Familie Pinguïns
Geslacht Eudyptes crestatus
Soort Rotsspringer

De soorten pinguïns

rotsspringer pinguin vogels soortDe rotsspringer en de  geelkuifpinguin is een van de kleinste pinguïn soorten. Hij leeft in de koude streken van de zuidelijke zeeën. Maar zijn geografisch woon gebied omvat ook de uiterste punten van Afrika en Zuid-Amerika.  Maar hoe oud kan een rotsspringer pinguïn worden. Waarschijnlijke in het wild 15 jaar oud worden. Maar in gevangenschap kan de pinguïn zo 30 jaar oud worden.

Het loopje van de rotsspringer

Zijn naam dankt hij aan zijn vreemde manier van lopen. Hij springt namelijk met twee poten tegelijk voor uit. Niets is komischer dan zo’n troepje pinguïns een partij zak lopen te zien uit voeren. Terwijl hij met een doodernstige snuit het water in duik. Ook probeert deze rotsspringer wel eens enkele stappen te doen. Hij tilt dan zijn poot zeer hoog op en dreigt op elk moment zijn even wicht te verliezen.

De pinguïns herkennen

Bij de rotsspringer zijn mannetje en wijfje precies gelijk. We kunnen alleen het geslacht herkennen aan de lengte van de snavel. Maar dit verschil blijft toch altijd betrekkelijk. De rotsspringer heeft zijn naam vooral te danken aan dat die rots naar rots springt. Maar het meeste opmerkelijke is om op klippen maar ook klimmen. Maar de pinguïn is vooral opvliegende maar ook luidruchtige daar door  durven andere pinguïns niet te storen.

Voedsel

De rotsspringer is een echte pinguïn en brengt dan ook het grootste deel van zijn leven in volle zee door. Hij verblijft in de sub antarctische zeeën en leeft hier van kleine visjes. Hij duikt handig en achter volgt zijn slachtoffers onder water. Altijd met het zelf de succes. Maar wat eten pinguïns zo al. De rotsspringer eten vooral krill maar soms vis en ook pijlinktvis.

Broeden

Het broeden begin in november. In het begin van het nestel seizoen arriveren de mannetjes. Vóór de wijfjes in het broed gebied. En maken zij de nesten klaar.  Maar dit zijn eenvoudige kuiltjes in de bodem. Om geven door enkele keistenen op de bodem. Terwijl ze 2 eieren leggen. Maar het meeste opmerkelijke is dat het een ei kleiner is dan het tweede ei. Het uit broeden van het ei is 33 dagen. Vooral de eerste dagen blijven beide pinguïns bij het ei.

Na tien dagen gaat het mannetje dus naar zee om voedsel te zoeken. Het zelfde  doet het vrouwtje na tien dagen naar zee gaan om voedsel te zoeken. Terwijl het mannetje bij het ei blijft tot dat het ei kuiken is geboren. Maar houdt het zo 25 dagen vol. Dat dus moeder terug is met voedsel. En op de zelf de manier gaat het mannetje op zoek naar voedsel.

Jacht

Vroeger maakte men een intensieve jacht op de rotsspringer voor de olie die hij bevat. Wanneer deze vogels op hun broedeiland arriveerden. Op die manier vond hier een verschrikkelijke slachting plaats. Er werden per jaar enkele miljoenen van deze pinguïns gedood.

Uiterlijke

Terwijl het de kleinste pinguïn is de rotsspringer van antarctische pinguïns. De snavel van rotsspringer van canoniek kleurige maar ook kenmerkend snavel. Het meeste opmerkelijke is de rode ogen maar ook de gele wenkbrauwen. De kuif heeft ook een vorm die op  vallend is. Terwijl ze een dunne streep hebben die net achter de snavel begint. Maar die loopt door naar achteren die is dus geel van kleur.

Koude zeeën

rotsspringer pinguin Continent AntarcticaKomen voor op Continent Antarctica. De Rotsspringer komt op elke sub Antarctisch eiland zo als op de Falklandeilanden. De oppervlakte wateren van de pool zeeën bezitten vooral een temperatuur die om het vriespunt schommelt. De sub polaire gebieden ijs vrije zeeën bereiken 5° tot 8° C. Terwijl het dringen met veranderlijke kracht van de koude zeeën met gematigde temperaturen binnen stromen. Al naar de om vang van de warme stromingen waar door ze geneutraliseerd worden het zee water.

Is bovendien een typisch bijvoorbeeld in de Noord-Atlantische Oceaan. Daar wordt de oostkust van de Verenigde Staten af gekoeld. Zo door de koude stroming die af zakt tussen Labrador en Groenland in. Terwijl op de Europese kusten door de Golfstroom een relatieve warmte gehandhaafd wordt tot in het noorden van Scandinavië. In de koude zeeën trekt de rijkdom aan plankton talloze  vis soorten aan.  Die dus  zich mee voeden. Waar onder ook de grote walvisachtigen.

Poolstreken

rotsspringer pinguin Continent AntarcticaDit zijn de meest vooral de barre milieus ter wereld. Waar leven de pinguïns rond om de continent Antarctica. Op het pak ijs van het zuidpool gebied leeft de witte beer maar ook pinguïns. Enkele vogels waar onder ook de pinguïns leven aan de omtrek van het antarctische vasteland. De zuidelijke zeeën zijn rijk aan plankton. het voedsel van de walvisachtigen en van een groot aantal vissen. De Noordelijke ijs zee is veel armer zee water. Pool wateren zijn minder koud en meer bewoond dan men zich zou voorstellen.

Voetenwerk in plaats van vleugels

Als een vogel niet in staat is te vliegen. Zijn voor al zijn poten van het grootste belang. Pinguïns zwemmen met behulp van hun vleugels. Terwijl ze de poten als roer gebruiken. De keizerpinguïn gebruikt de voeten om er zijn ei op te dragen . De loop vogels daar en tegen vertrouwen volkomen op hun poten en voeten als ze moeten vluchten.

Deze lede maten zijn krachtig en goed ontwikkeld maar behalve voor lopen. Voor al doen ze ook nog dienst als verdedigingsmiddel. De voeten van de struis vogels hebben een interessante ontwikkeling. Bijvoorbeeld in plaats van de 4 tenen aan elke voet.

Zo als de meeste tegenwoordige vogels hebben. Op die manier heeft de struis er slechts 2. Waar van er één aan zienlijk kleiner is dan de andere. Het is mogelijk dat de struisvogel dezelfde evolutie koers volgt als het paard . Dat zich van een 5-tenig tot een éénhoevig dier heeft ontwikkeld.

Niet vliegende vogels

Hoe wel pinguïns niet kunnen vliegen hebben ze toch duidelijke vleugels. Die ze als peddels gebruiken om er mee te zwemmen. Deze vin-vormige peddels zijn vrijwel gelijk aan de voor vinnen van de dolfijnen. Die zich uit voor poten ontwikkelden zijn. Het woon gebied van de pinguïns beperkt zich niet tot Antarctica. Maar wel tot het Zuidelijk Half rond. De keizerpinguïn Aptenodytes forsteri broedt uit sluitend in Antarctica. Terwijl de Galapagospinguïn Spheniscus mendiculus vlak bij de evenaar voor komt. Elke soort is hoog gespecialiseerd om in zijn eigen bepaalde omgeving te leven.

Wil je ook een succes vol verhaal over pinguïn maken? Alles over pinguin spreekbeurt met de opstart 20 tips. Maar kan ook voor een werkstuk.